понеділок, 5 березня 2018 р.

Нові методи роботи, або налагоджуємо співпрацю з Буковиною

Картинки по запросу комп'ютерні технології і книгаСьогодні сучасні інформаційні технології активно впроваджуються в бібліотечну практику. Застосування новітніх технологій піднімає роботу бібліотек на новий рівень: Хоча в нас немає комп`ютерної техніки, проте ми не відстаємо... 
 Нещодавно Анжела Марку, заступник директора Герцаївської ЦБС по роботі з дітьми, керівник молодіжної секції Чернівецької обласної української бібліотечної асоціації запропонувала нам взяти участь у регіональній Школі молодого бібліотекаря за темою «Сучасна бібліотека: ідеї, новації, творчий пошук», а саме у онлайн - містку "Сучасний бібліотекар - сучасна бібліотека". 
Так, як вже було сказано бібліотека не комп`ютеризована ми не змогли вийти на скайп-зустріч, тому натомість підготували презентацію на Тему «Не комп'ютеризована сільська бібліотека це не вирок! Головне Ваша креативність та закоханість у справу!» Мета якої: поділитися формами роботи які набули популярності в Богданській сільській бібліотеці з молодими бібліотекаря Буковини, та знайти нових колег друзів для подальшої співпраці та неформального спілкування. Презентацію молоді бібліотекарі мали змогу переглянути під час школи.
Модератор зустрічі Анжела Марку, керівник молодіжної секції ЧОВ ГО «УБА», запропонувала колегам насичену програму за темами: 
 - Нове покоління послуг – нове покоління бібліотекарів
 - Сучасна бібліотека в правовому полі 
 - Проекти та програми як умови успішної діяльності бібліотеки 
 - Бібліотечний блог – сторінки фахового зростання та залучення нових користувачів 
 - «Бібліотека і молодь: пошук нового стилю» 
- обласний ярмарок бібліотечних проектів з питань обслуговування молодих користувачів та «Краща сільська бібліотека» 
- обласний конкурс - Інформаційні сервіси бібліотек за кордоном: сучасні тенденції розвитку 
 - Виклик часу: розвиток інтересу до читання та книги 
 - Навіщо читати книжки?
 - Бібліотечний привіт з Карпат. Досвід роботи бібліотеки с. Богдан, Рахівського району, Закарпатської обл.
 - Сучасний бібліотекар - сучасна бібліотека 
 - Бібліотека в діалозі мов 
 Теми дуже цікаві, та корисні для молодих бібліотекарів, ми також мали змогу переглянути їх, та почерпнути певного досвіду з Буковини. 
 Така незвична форма роботи була організована вперше для нас. Це наша перша спроба, але впевнені, що не остання і у нас ще буде можливість вийти на скайп-зустріч, звичайно це залежить від новітньої техніки, якої так не вистачає. 
 Та найголовніше, що по собі Школа молодого бібліотекаря Буковини залишила безліч нових знайомств, ідей і способів співпраці. І з часом ці «зерна» мають шанс прорости в повноцінні проекти, які не словом, а ділом змінюватимуть культурну реальність в Україні на краще. 
 Щиро дякуємо керівнику молодіжної секції Марку Анжелі за отриманий досвід та Бажаємо подальших успіхів!
Бібліотечний привіт з Карпат
Досвід роботи бібліотеки с. Богдан, Рахівського району, Закарпатської обл.


Немає коментарів:

Дописати коментар