суботу, 29 квітня 2017 р.

Знайомтесь: нові книги!

Всіх! Всіх! Всіх! Запрошуємо до читання книг, що надійшли у нашу бібліотеку, для дітей, та дорослих. Відставте в сторону смартфони, планшети і доступ до wi-fi. Беріть у руки цікаві книги, які пропонуємо ми для Вас. Вони є непоганою альтернативою інтернету. 

Чудові книги для малечі, середнього та старшого віку

Цікаві, різногалузеві книги для дорослих

«Вишивання долі» 
Марія Чумарна
«Вишивання долі» — це розвідка про потаємні коди української орнаментальної символіки, яка поглиблює тему космічного буття людини в потоках світлоносних енергій матеріального світу, частково розкриту Марією Чумарною у книзі «Код української вишивки». Вона в новому ракурсі розкриває можливості впливу людини на долю, на здоров’я власного тіла, благополуччя сім’ї і роду через повернення до джерел духовного знання наших предків.
Особливістю книжки є те, що вона наближена до потреб тих, хто практично займається відновленням зразків стародавньої вишивки, хто шукає «нових» старих ідей у творенні власного одягу. Тут подано 56 видів техніки шитва, розкладки узорів, які підготувала і систематизувала майстер художньої вишивки Віра Чипурко.
Цензор снів
Винничук Юрій
Картинки по запросу винничук цензор снівГоловних героїв цього роману двоє. Вони різні за характером та поглядами, вони антиподи, але багато чого в них є спільного: зріст, вага, колір волосся, колір очей, вік. Коли дивитися на їхні юнацькі фото, складається враження, що це якщо не рідні, то принаймні брати у перших. Навіть пізніше, коли вони стали дорослими, і один з них зостався по-юнацькому худим, а другий огрядним, подібність все одно кидалася в очі. Але незважаючи на все це, вони друзями не були, просто інколи життя їх зводило, аби швидко знову розвести, самих їх смерть оминала, хоч і не оминала їхніх близьких, смерть завжди була на півкроку від кожного з них і била прицільно, але помилялася якраз на тих півкроку чи півхвилини.



39 ключів
Джуд Вотсон
Картинки по запросу уотсон 39 ключів


На черговому етапі змагання за тридцятьма дев'ятьма ключами 14-річна Емі і її молодший брат Ден відправляються по стопах батьків до Австралії. Там вони знайомляться зі своїм рідним дядьком Шепом, страждають від сім'ї Кабрі, дізнаються про те, що їх няня вміє керувати літаком, і виявляються в підземному місті Кубер-Педі, відомому місці на світлі з видобутку опалів. В Австралії Емі несподівано починає згадувати подробиці тієї ночі, що забрала життя їхніх батьків, і в результаті перестає довіряти навіть своєму братові, вже не розуміючи, хто їх друг, а хто ворог. Саме це призводить до фатальної помилки.

Сліди на піску
Роман Іванничук
Картинки по запросу роман іваничук сліди на піскуКнига містить короткі повісті, новели й есеї, написані в різні роки. В маленьких оповідках автор розмірковує про давню історію України та наше суперечливе сьогодення, розкриває характер людини крізь призму душі при мінімумі зовнішніх подій. Книга сповнена тривог за долю українського народу, однак пройнята вірою у його велике майбутнє.










Весняні ігри в осінніх садах
Юрій Винничук

Картинки по запросу весняні ігри в осінніх садахЮрій Винничук не просто один з найвідоміших сучасних авторів, він - з числа найбільш популярних. Кожен його твір або проект є справжньою подією. Роман "Весняні ігри в осінніх садах" був, мабуть, найбільш скандальним переможцем конкурсу "Книга року ВВС" (2005 р.) за всю його історію. Еротичність і відкритість цього твору викликали свого часу цілий шквал пуританського обурення. Але це не просто відкритість, це щира сповідь головного героя, самотнього чоловіка, і сповідь ця сповнена іронії та самоіронії, комедії та трагедії...





Чорний кіт
Едгар Аллан
Картинки по запросу чорний кіт едгар алланЕдгар Аллан По (1809—1849) — класик американської літератури, людина яскравого таланту і тра­гічної долі. До пропонованої збірки увійшли оповідання письменника, написані у готичному стилі, герої яких мають незвичайну вдачу й вирізняються ексцентричною поведінкою. Твори насичені глибоким психологізмом, екстремальними ситуаціями, в яких вижи­вають лише сильні духом. Майстерне поєднання міс­тичних елементів, сцен жахіть, вчинків, що суперечать усталеним уявленням про життя і смерть, з романтикою, сатирою, натяками і недомовленостями робить твори Едгара По цікавими і привабливими для читачів і сьогодні.




Енн із Шелестких Тополь
Люсі-Мод Монтгомері
Картинки по запросу сни із шелестких топольРоман «Енн із Шелестких Тополь» написано у 1936 році. Це четверта книжка у серії про життя Енн Ширлі. У романі Енн влаштовується на посаду директорки школи в містечку Саммерсайд і винаймає житло у старовинному, оповитому романтикою домі Шелесткі Тополі. Попереду улюблена робота й очікування на одруження з коханим. Усе було б чудово, якби не ворожість численної й шанованої родини Прінглів, через яку Енн уже подумує покинути Саммерсайд…








Оксана Лущевська про Христофора Колумба, Джона Ньюбері, Чарльза Дарвіна, Дніпрову Чайку, Перл Сайденстрікер Бак

Картинки по запросу оксана лущевська проОксана Лущевська – молода українська письменниця, яка мешкає в США, – розповідає в цій книжці про дитинство напрочуд цікавих людей:
- іспанського мореплавця Христофора Колумба, який мав дивовижне руде 
волосся, а писати й читати, кажуть, навчився в уже зрілому віці, принагідно відкривши Америку;
- британського книговидавця й письменника Джона Ньюбері, який першим збагнув, чим дитяча книжка відрізняється від дорослої, і створив «Маленьку гарненьку кишенькову книжечку», з якої почалася світова дитяча література;
- англійського натураліста й мандрівника Чарльза Дарвіна, який понад усе на світі любив спостерігати за життям рослин і тварин, а тому й зумів розкрити чимало таємниць природи;
- української письменниці, педагога й правозахисниці Дніпрової Чайки, яка не лише закладала основи вітчизняної літератури для дітей, а й створила лібрето кількох чудових дитячих опер;
- американської письменниці, журналістки, перекладачки, громадської діячки Перл Бак, яка не лише першою у своїй країні була удостоєна Нобелівської премії з літератури, а й стала названою матір’ю для дев’яти дітей різних національностей.
Українська вендета
Анатолій Дімаров
Картинки по запросу дімаров українська вендетаУ творах, що увійшли до книжки, сучасний український письменник розповідає про події Другої світової війни на теренах України. За повістями «Українська вендета» і «Симон-різник» поставлені художні кінофільми «Українська вендета» та «Ізгой». Останній фільм відзначений премією гран-прі на міжнародному кінофестивалі в Каннах.










Економіка ХХІ
Олексій Геращенко
Картинки по запросу економіка ХХІ…Цю книгу написано для людей, що живуть в економічному світі. Взагалі-то всі ми в ньому живемо. Купуємо, продаємо, отримуємо доходи, платимо податки, на наші емоції впливають курс валют і ставка по кредитах, які, в свою чергу, залежать від наших емоцій; ми залишаємо собі заощадження на майбутнє, порівнюємо свій рівень доходу з іншими тощо. Це і є економічний світ. 
Цю книгу написано так, щоб її зміг прочитати абихто. Прочитати, зрозуміти і щось змінити у своєму житті…






Подільський Орфей
Топська Н. 
Картинки по запросу подільський орфейКнига розповідає про життя великого українського композитора Миколи Дмитровича Леонтовича, про його пошуки гармонії – у музиці, у власній душі, у навколишньому світі. Самобутній талант композитора, диригента, хорового педагога невід'ємний від української народної творчості, з якою була тісно пов'язана вся його мистецька доля.










Музика, що окрилює душу
Топська Н. 
Картинки по запросу музика що окрилює душуКнига розповідає про життя і творчість великого українського композитора Дмитра Бортнянського. Композитор, котрий пройшов великий шлях – від півчого придворного хору до прославленого маестро. Досяг найвищого злету і в творчості, і в кар’єрі. При ньому Придворна півча капела, якою він керував майже тридцять років отримала світову славу. Сучасники композитора говорили про нього, що він підслухав співи янголів – настільки небесними та світлими були створені ним мелодії. Музика видатного композитора звучить і сьогодні, майже два століття по тому.





Проект "Україна"
Яневський Данило
Похожее изображениеУ новій книжці заслуженого журналіста України, доктора історичних наук Данила Яневського продовжується розповідь про події, що відбувалися на території сучасної України після її окупації Російською імперією та монархією Габсбургів у 1781 - 1914 роках. В основу цієї розповіді покладені узагальнені висновки білоруських, литовських, польських та українських науковців, які показали, що уніфікаційна політика російських окупантів була спрямована на знищення культурної, національної, релігійної, мовної ідентичності окупованих народів, тоді як на землях, які опинилися під австрійською владою, відбувався соціальний, економічний, політичний, культурний розвиток населення. Але завжди були вільні та небайдужі люди, які у різні часи намагалися зробити Україну “ідеальною” правовою державою для всіх народів, що її населяли.

Похід Сагайдачного на Моску
Юрій Сорока
Картинки по запросу похід сагайдачного на москвуНі для кого не є секретом, що історія України протягом останніх років стала каменем спотикання не лише для істориків і краєзнавців нашої країни, але й для політиків.Що ж сталося у серпні 1618 року в Україні та Росії ? Тривалий час ці події замовчувалися істориками спочатку Російської імперії, потім СРСР. Щоб відповісти на це питання, відправтеся у минуле на декілька століть до Московського походу Петра Сагайдачного.





Де твій дім, Одіссею?
Гаврилів Тимофій
Картинки по запросу де твій дім одіссеюСвіт зазнає докорінних змін, і сьогодні в ньому ніщо вже не таке, як учора. Вирушаючи в подорож, герой не підозрює, що опиниться в центрі зіткнення культур і цивілізацій. «Де твій дім, Одіссею?» — про Віру, Надію і Любов, зближення та розлуку, пошуки і впізнання, примарне і справжнє.









Родаки
Дмитро Кишеля

Похожее изображение«Родаки» Дмитра Кешелі , по словам самого автора «роман-колаж з народного життя».
 У колорит закарпатської  родини ми занурюємось через розповідь хлопця Митрика. Збережено автентичну мову, гумористичні звороти та фразеологізми. Митрик із дитячою безпосередністю сприймає та описує звичаї своїх родаків та їх життєві колізії. Розповідь, переважно, виходить дуже смішною. Але це й сміх крізь сльози. Таке життя. І як повчально говорить баба головного героя: «…Господь створив людину не для знищення, а для життя.» 






Смиренність отця Брауна
Картинки по запросу смиренність отця брауна“Смиренність отця Брауна” — збірка оповідань одного з найяскравіших англійських письменників початку ХХ ст. Г.К. Честертона (1874—1936). Опові­дання про отця Брауна посідають почесне місце серед творів детективного жанру і давно завоювали любов у читачів. З-поміж інших детективів їх виріз­няє глибина думки, адже головний герой твору — священик, який прагне не просто розкрити злочин і засудити злочинця, а навернути його до пра­ведного життя, врятувати душу людини. Попри релігійну­ складову, книга не переобтяжена моралізуванням, насичена неповторним англійським гумором і неймовірно цікава. У ній є все для того, щоб шанувальники детективів отримали задоволення.




«Львівська кухня» 
Ігор Лильо
 Львівська кухня – як складова частина галицької – це напрочуд дивна суміш української, польської, єврейської, вірменської традицій, яку акуратні та педантичні австрійці приправили запаморочливими ароматами Середземномор’я і впорядкували та класифікували. Тому ця кухня неповторна. Але попри свою витонченість та оригінальність, львівська кухня і далі намагається опиратись на місцеві продукти, традиції та історичну пам'ять. А це викликає велику повагу.
Це видання лише на перший погляд присвячено кухні - одному з найважливіших аспектів львівської історії. Насправді воно набагато цікавіше і змістовніше. Відомий знавець міста Лева - Ігор Лильо - за допомогою головного редактора журналу «Егоїст», керівника гастрономічних проектів Клубу галицької кухні Всеволода Поліщука поєднав історії з життя відомих людей давнього Львова та Галичини з характерними саме для їхнього характеру рецептами страв. А рецепти ці передавалися у львівських родинах з покоління в покоління, і сучасні господині охоче їх готують і сьогодні.

Марина-цариця московська
Валентин Чемерис
Картинки по запросу марина цариця московськаСвої листи на батьківщину вона підписувала: «Марина — цариця московська». І вона була нею — царицею московською. Щоправда, всього лише дев’ять днів у році 1606-му. І потім вісім років неймовірних злетів і карколомних падінь. Марина Мнішек, польська графиня, вісімнадцятирічна дочка воєводи з українського Самбора з Карпат, волею випадку (чи історії) стала царицею і жоною двох царів тих лихих часів, які на Русі прозвали Смутними, а її — царицею Смути. Про це й розповідається в романі Валентина Чемериса. А ще про кохання Марини до молодого царя Дмитрія, про останню її любов до козацького отамана Івана Заруцького, про криваву трагедію, що її спіткала, і про подальшу долю московської цариці, чиє життя так рано урвалося — у 26 років — у башті Коломенського кремля і яка вже після своєї смерті буде оголошена відьмою і чаклункою...

                                 Рогнеда
                       Валентин Чемерис
Картинки по запросу рогнеда чемерис«Рогнеда» – роман-сказання про вродливу та гордовиту полоцьку княжну. Все, здавалося б, обіцяло їй любов, обожнювання і щастя. Але ці надії рухнули водномить, коли красуня Рогнеда опинилася в потоці бурхливих подій та суперництва двох рідних братів – Ярополка і Володимира Святославичів, коли виклично-гордо відмовила Володимиру, ще й назвала його зневажливо «сином рабині». Таких образ Володимир не прощав нікому…








Сповідь з того світу
Ярослав Яріш
Картинки по запросу сповідь з того світуЯрослав Яріш (нар. 1981 р.) — український письменник, сценарист, родом із Львівщини. Лауреат багатьох літературних конкурсів, зокрема «Коронації слова», Міжнародної премії ім. Олеся Гончара, Міжнародної асамблеї фантастики «Портал» та ін. Книжки автора, написані в жанрі історичного трилера та бойового фентезі, уже розійшлися багатотисячними накладами. Не в змозі змиритися зі смертю коханого чоловіка під час подій на Майдані Марія спробує змінити Долю і повернути Коло Історії навспак. І ось жереб кинуто: Доля заводить жінку в дохристиянські часи, вимірявши дистанцію у 13 століть. Галасливим вертепом пробігають покоління, змінюються епохи... Авари, хрестоносці, монголи, яничари, НКВС... А Марія все мандрує і мандрує: щойно перетнувши фінальну лінію, знову опиняється на старті. Це і є відповіддю всесильної Долі на її виклик, адже Кола Історії не розірвати. Як гинули Іванові прадіди, так і він мусить віддати своє життя за рідну землю...

Культурологія
Дмитро Донцов
Картинки по запросу донцов культорологіяДмитро Донцов (1883-1973) - видатний український мислитель і публіцист ХХ сторіччя. Через заборону його імені ми тривалий час не мали змоги запізнатися з його творами. А тим часом думки і погляди Д. Донцова мали велетенський вплив на сучасників, особливо на молодь, і відіграли визначну роль за доби національно-визвольної боротьби за незалежність України. Багато його думок не втратили злободенності і залишаються актуальними й тепер.
До видання "Культурологія" увійшли твори Дмитра Донцова, які великою мірою визначили історію та розвиток політичних ідей в Україні.




Різник із Городоцької
Андрій Кокотюха
Картинки по запросу різник із городоцькоїЛьвів, 1913 рік. Напередодні Різдва жорстоко вбито кількох дівчат легкої поведінки. Газети дали невловимому вбивці прізвисько - Різник із Городоцької. Але кримінальна хроніка та інші сенсації більше не цікавлять уже відомого читачеві львівського адвоката Клима Кошового. У нього життя налагоджується: він має адвокатьску практику, заможну клієнтуру, повагу в суспільстві та наречену – відому акторку театру та кіно. Та захищати хворого юнака, якого підозрюють у жорстоких вбивствах, Кошовий усе ж таки погоджується. Програти він не може а перемога - це додаткова й гучна реклама. Але щойно невинний виходить на волю, як на Клима починається справжнє полювання. Щоб урятувати своє життя, йому треба якнайшвидше знайти Різника. Так розпочинаються пошуки, котрі приводять Кошового та його друга Йозефа Шацького в стіни психіатричної лікарні, кружляють похмурими околицями, відкривають світ львівських повій і таємниці хворих душ. Клим не знає, як Різник змінить його життя. І тим більше не уявляє, що ця справа підніме завісу над однією з таємниць впливової красуні Магди Богданович.


В'язниця душ
Богдан Коломійчук
Картинки по запросу вязниця душ«В’язниця душ» — третя книга автора, в якій він найкраще проявив себе як майстер детективного жанру. Події у повістях, що увійшли до видання, відбуваються у 1902—1903 рр. у Львові. В основі сюжету кожної повісті — блискуче розслідування заплутаної справи, яке проводить львівський комісар Адам Вістович. Карколомні пригоди героїв гармонійно доповнює оригінальна містика та зі смаком подана еротика.






Проза
Кузьма Скрябін
Картинки по запросу кузьма прозаКузьма Скрябін (справжнє ім’я Андрій Кузьменко) народився в місті Самбір Львівської області 17 серпня 1968 року. Закінчив музичну школу за класом фортепіано. 1989 року записав першу пісню у складі музичної групи «Скрябін». З того часу став відомим як співак, автор музики і текстів багатьох десятків пісень, а також ще і як талановитий письменник. У видавництві «Фоліо» вийшли друком його книжки «Я, “Побєда” і Берлін» (українською та російською), «Я, Паштєт і Армія», та "Я, Шонік і Шпіцберген".
До цього видання включено усі прозові твори відомого музиканта, в яких якнайкраще розкрився його оригінальний, приправлений іскрометним гумором, письменницький талант.


Анексія. Острів Крим. Хроніки гібридної війни
Тарас Березовец
Картинки по запросу анексія острів кримУ книзі аналізуються механізми та технології т. зв. «гібридної війни», розв’язаної військами Російської Федерації («зеленими чоловічками») на території АР Крим. Окремо досліджується розвідувальна та інформаційно-пропагандистська операція російських спецслужб, яка дозволила підготувати анексію Криму, починаючи з 1991 року. Твір містить велику кількість документів та фото, які є доказами злочинного характеру окупації півострова.
Книга у хронологічному порядку охоплює період з 18 лютого 2014 року – початку масових розстрілів на Майдані Незалежності за участі російських спецслужб – і закінчуючи 18 березня 2014, коли Крим і Севастополь було офіційно анексовано та включено до переліку суб'єктів Російської Федерації. «Анексія: острів Крим» містить ексклюзивні свідчення, надані спеціально для цієї книги українськими, російськими і міжнародними політиками та військовими, експертами, журналістами, активістами, які стали очевидцями окупації.

Час помирати
Кшиштоф Зануссі
Картинки по запросу час помирати зануссі«Час помирати» — це розповідь справжнього митця про його непростий шлях у мистецтві . Ця книга — черговий авторський фільм Зануссі, але зроблений за допомогою не монтажних фраз, а словесних. Життя кінематографіста в соціалістичній Польщі, спогади про фільми, про світ у форматі «схід-захід», спогади про людей, що його оточували, серед яких були Папа Іван Павло ІІ, президент Чехії Вацлав Гавел та багато інших.







Вітіко
Адальберт Штіфтер
Картинки по запросу штіфтер вітікоВ історичному романі видатного австрійського письменника Адальберта Штіфтера (1805-1868) яскраво описані події ХІІ століття, ми стаємо свідками становлення Чеської держави, бачимо її стосунки з сусідніми Баварією, Австрією, Польщею та Угорщиною, участь у поході на Мілан. Але цей твір - водночас ще й запізнілий куртуазний роман, оспівування лицарських чеснот і чистого кохання. Образ головного героя Вітіко подано в розвитку - від юнака, який шукає своєї долі, він доростає до мудрого державника, що дбає про людей і країну.
Книжка буде цікава всім, хто любить історію, цінує щирість почуттів і полюбляє чудові описи природи.

Люди Донбасса
Вероника Миронова
Картинки по запросу люди донбасса жизнь сначалаЦя книга розповідає про переселенців з Донбасу. З перших же сторінок перед читачем постають люди, які спростовують розхожі уявлення про біженців, або, як їх ще називають, "внутрішньо переміщених осіб". Вони не скаржаться, не вимагають і не скиглять, вони хочуть будує ьновую України. Перед нами 31 розповідь про людей позитивних, сильних і зуміли не тільки добится сомореалізаціі в непростих обставинах, але і прагнуть допомагати іншим.








Карбід
Андрій Любка
Картинки по запросу карбід любкаПодії пригодницького роману "Карбід" розгортаються впродовж паркого й тривожного літа 2015 року, коли у вигаданому містечку Ведмедів група ентузіастів вирішує збудувати Фонтан Єдності з Європою. Навіщо їм фонтан, чому за ними в'язниця плаче і за скільки в Україні можна придбати людську нирку - про все це автор пише з гумором і добірним песимізмом. у цій книжці є сливовиця, рибалки, гробар, сімнадцять розділів, спокуслива й хтива жінка, кілька вбивць, корумпований мер, геніальна ідея, Тиса і безнадія. Натомість у ній немає шенгенських віз, відповідей на всі запитання, кулінарних рецептів і порад, як розбагатіти. для найширшого кола читачів.


Правила життя: Педагогіка для дітей та дорослих
Корчак Януш
Картинки по запросу корчак правила життяКнижку «Правила життя: Педагогіка для дітей та дорослих» слід прочитати всім — і тим, хто вже є батьками, і тим, хто тільки планує ними стати, людям, які дуже люблять своїх дітей, і тим, хто шукає в собі батьківські інстинкти, хто сумнівається у правильності своїх поглядів на виховання і любов до дітей. Адже взаємини між дорослими і дітьми дуже складні, і вони не завжди розуміють одне одного.
Щоб полюбити дитину, треба її прийняти. Щоб прийняти, слід зрозуміти. А щоб зрозуміти, потрібно її знати. Ось про що ця книжка.
Прочитавши її, ви дійсно зможете зрозуміти своїх дітей, а значить, любов до них буде справжньою і творчою.



Масовий терор як засіб державного управління в СРСР. 1917— 1941 рр.: джерелознавче дослідження  
Білокінь Сергій
Картинки по запросу масовий терор як засіб державного управління в срср 1917-1941 ррКнига «Масовий терор як засіб державного управління в СРСР. 1917— 1941 рр.» — результат ґрунтовної і тривалої дослідницької роботи одного із найвідоміших істориків і джерелознавців сучасності Сергія Білоконя.
Видання викриває та демонструє на загал засоби й механізми більшовицького терору в період Розстріляного відродження та боротьби за самостійність України. Це історія нерівного, драматичного і навіть трагічного протистояння інтелектуальних еліт і представників радянської держави та правлячої партії, які прагнули підпорядкувати або ж знищити все, над чим не мали контролю, — мистецтво, науку, пам’ятки історії — увесь культурний світ разом з його творцями й захисниками. 


Повість про український народ
Куліш, Пантелеймон Олександрович
Картинки по запросу пантелеймон куліш повість про український народВ книзі стисло викладено історію України від початків козацтва до ХІХ століття. Особливістю твору є внутрішня полемічність, виразна та послідовна національно-патріотична позиція його автора, акцентування на головних віхах нашої минувшини. Дане видання друкується за окремим виданням (СПб, 1846) із збереженням особливостей першодруку.










«Загублена історія втраченої держави» 
Данило Яневський
Нова книга журналіста, телеведучого, доктора історичних наук є навчальним посібником для політиків, журналістів, політологів та любителів з написання, переписування та удосконалювання Конституції України. На думку автора, вони - поза політичним зафарбуванням - не мають поняття, яку країну заповзято взялися робудовувати і якою керувати. Агресивне невігластво, неповага до опонентів та партнерів, клептоманія, безвідповідальність та принципова безпринципність - це головні риси сучасного українського політика. Країна колосальної та незбагненної культурної традиції, її громодяни, яких зневажливо називають "населенням", є лише ресурсом для задоволення їх первинних рефлексів, задовольнити які можна, лише викореневши засадничі поняття: "БОГ", "ПРАВО", "ЗАКОН", "СОВІСТЬ", "КУЛЬТУРА", "ЛЮДИНА", "ОТЧИНА".

Страта двійника 
Кшиштоф Зануссі 
Картинки по запросу зануссі страта двійникаКшиштоф Зануссі (нар. 1939 р.) — видатний польський режисер, сценарист і письменник, лауреат багатьох кінофестивалів — Каннського (1980), Венеційського (1982 і 1984), ХХІІ Московського (2000) та ін., володар численних призів, серед яких — премія ім. Параджанова «за внесок у світовий кінематограф» на Єреванському міжнародному кінофестивалі (2005). У видавництві «Фоліо» вийшли друком книжки Зануссі «Час помирати» (2013) та «Стратегії життя, або Як з'їсти тістечко і далі його мати» (2015). До видання увійшли чотири п’єси Кшиштофа Зануссі, вперше перекладені українською. Кожна з них являє собою спробу художнього розв’язання тієї чи іншої непростої морально-філософської дилеми. Це може бути чесність проти лжі, як-от у «Неприступній», людська гідність проти підлості, як у «Передплаченому милосерді», вибір між любов’ю земною та небесною, як у «Внутрішніх голосах», чи між сумлінням та ілюзією вседозволеності, як у «Страті двійника». Загальнолюдська проблематика, порушена в цих творах, не залишить байдужим навіть найвибагливішого читача-інтелектуала, а гострі діалоги, влучно виписані антагоністичні характери і вправна драматургія спонукають замислитися над постановкою п’єс Кшиштофа Зануссі на українській театральній сцені. 

Європейське коріння
Достал Ярослав 
Картинки по запросу європейське корінняПутівник Ярослава Достала по Підкарпатській Русі, як звалося у минулому Закарпаття у складі Чехословацькій Республіки, судилося бути одним із багатьох досліджень туристичної й рекреаційної привабливості краю, що побачили світ у далеких тридцатих роках минулого сторіччя. Воно й сьогодні вабить сучасного читача своєю унікальною інформацією і є цінним джерелом вивчення історії тих наших сіл і міст, яким довелося два десятки років бути у складі однієї із найрозвиненіших демократичних держав Європи.
Сьогодні це є особливо актуальним. Як наголошує автор вступного слова В. Фенич, нині, коли Україна вкотре декларує курс на Захід та його цінності, Закарпаття, зі своїм тисячолітнім європейським корінням у складі середньовічної та ранньомодерної Угорщини, модерної Австро-Угорщини, і передусім демократичної Чехословаччини міжвоєнного часу, має всі шанси повернути свою європейську спадщину.

 У полоні щодення
Біляк, Степан Томович 
Картинки по запросу у полоні щоденняСтепан Біляк, відомий на Закарпатті й далеко за його межами лікар-уролог, автор збірки поезій «Проліски рвуться увись» та пісенника «Благословляю день і час» (музика Петра Матія), йде до читача зі свою другою поетичною збіркою, в якій, ніби гортаючи сторінки свого поетичного щоденника, вихоплює зором ту чи іншу що і разом з читачем роздумує над прожитим і пережитим. 










Гуцульщина у плині віків: історія і культура
Картинки по запросу гуцульщина в плині віків історія і культураУ збірнику матеріалів міжнародної науково-практичної конференції «Гуцульщина у плині віків: історія і культура», присвяченої 25 – річчю суспільно-культурного товариства «Гуцульщина» у м.Львові (Львів, 30 січня 2016р.) вміщено наукові розвідки і повідомлення учасників конференції, які стосуються проблем історії, суспільного, економічного, громадського, культурно-мистецького і духовного життя гуцулів.



















2 коментарі:

  1. Предпринимательство, бизнес — самостоятельная, исполняемая на собственный риск деятельность, направленная на постоянное получение выгоды от пользования имуществом, реализации продуктов, выполнения дел либо предложения предложений лицами, зарегистрированными в этом качестве в установленном законом порядке dividend-center. Эффективность предпринимательской работы имеет оцениваться не объемами приобретенной прибыли, но и изменением стоимости бизнеса (рыночной цены предприятия). Предпринимательство, бизнес — наиглавнейший атрибут рыночной экономики, пронизывающий все её институты.

    ВідповістиВидалити
  2. Miralinks – система для размещения заметок с бэклинками. Оплата – разовая обмен ссылками для продвижения сайта бесплатно. Вы сможете расположить собственный ткань либо заказать его прямо на бирже. Миралинкс является наикрупнейшей биржей: 49 300 площадок и 232 000 юзеров.

    ВідповістиВидалити