неділю, 9 квітня 2017 р.

Краєзнавчий день “Пізнай себе, свої традиції та звичаї"

Мабуть кожна людина вважає, що її місто, де вона народилася і живе, – найкращий куточок землі. Та це і зрозуміло, бо це місце – єдине та неповторне. Отже, нашій неповторній Гуцульщині, нашому селу і був присвячений День краєзнавства “Пізнай себе, свої традиції та звичаї". Гостями заходу стали учні 10-11 класів.
Багато яскравих сторінок  є в історії нашого краю, традиції, звичаї та обряди наших предків, деякі з них збереглися до сьогодення, а деякі призабуті  про це присутні дізналися з розповіді ведучих Марії Леспух (зав. бібліотеки), та Марії Ретізник (худ. кер. СБК). З метою популяризації краєзнавчої літератури організовані краєзнавчі виставки: "Село моє,для мене ти єдине", "Звичаї, традиції, обряди - це багатство нашого краю", та Великоднє розмаїття.  Де кожен мав змогу ознайомитися з історію рідного краю, давніми звичаями та обрядами нашого народу, також про історію виникнення та створення писанки,що означають ці дивовижні візерунки, про традиції святкування Великодня  присутні дізналися з виставки, та і з розповідей ведучих.


Активні читачі бібліотеки декламували вірші "Моя вишиванка", "Вірш про рушник", "Писанки" та ін., що не могло не сподобатись присутнім. Також, на завершення заходу учасники народного драматичного колективу інсценізували легенду про назву села Богдан, що ще більше зацікавило наших відвідувачів. 
Щоб діти більше знали  про наш край, відомих людей  нашої Батьківщини, речі вжитку наших предків Марія Леспух ознайомила учнів з  міні музеєм бібліотеки, та краєнавчим фондом.. Також діти отримали
відповідь на такі питання, як: як користуватися краєзнавчою картотекою, та як знайти потрібну інформацію у цій картотеці.
Задоволення отримали всі без виключення, дійшовши висновку,  що  по – справжньому  щасливою є та людина, яка  знає і шанує своє коріння.
Сподіваємось, що цей День краєзнавства допоміг учням школи глибше познайомитись з історією свого села, та наповнити серця молоді гордістю за свій край.


Немає коментарів:

Дописати коментар