вівторок, 27 березня 2018 р.

2-ий день Книжкових іменин

У вінок весняних свят гарно вплітається свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання, прикрашене особливим колоритом – дитячими дзвінкими голосами, сміхом, гумором і книгами.
Одне з головних завдань кожної бібліотеки – залучити дитину до читання. З цією метою у 2-ий день тижня читання було проведено літературну мандрівку «Мандри сторінками улюблених книжок».
Під час мандрівки діти зупинялися на декількох станціях, де їх очікували літературні завдання: «Чарівні слова», «Дивовижні перетворення», «Авторські загадки», «Літературні друзі», «Мудрість народних казок».

У цей день гостинна бібліотека зібрала найактивніших користувачів бібліотеки середнього та молодшого шкільного віку у дружнє сімейне коло - їх об’єднало також голосне читання з коментуванням, сьогодні працівники бібліотеки читали оповідання відомої американської письменниці Еліс Маклеррен «Гора, що покохала пташку» перекладене 28 мовами. Історія, яка підкорила серця людей в усьому світі. Зворушливі стосунки пташки з одинокою горою — приклад справжньої дружби, яка нікого не залишить байдужим. Книга струменіє добротою, любов’ю, надією. Вона проймає до глибини душі, вчить толерантності, вірності, турботи про інших, відповідальності за свої вчинки. Розповідь дітям сподобалися, тому  поводилися вони чемно та активно. Прослухавши ми обговорили їх з дітками, з’ясували чому вона вчить та відповіли на запитання до неї.
Особливо діткам припало до душі відома гра яку так всі люблять, вона має назву "Соку - Бачі - Віра" - це бразильська пісня-гра-танець під однойменну дитячу пісеньку. Хтось згадував її, а хтось тільки опановував. Темп пісні (і рухів) поступово прискорюється і під кінець стає дуже швидким. Дітям потрібно встигати виконувати рухи вчасно, під пісню. Виходить дуже весело і смішно.
А наше свято читання ще буде продовжуватися. Попереду багато цікавого!

пісня-гра-танець"Соку - Бачі - Віра"  
(наші перші спроби, далі буде краще))



Немає коментарів:

Дописати коментар