вівторок, 14 березня 2017 р.

Доля жінки в творчості Тараса Григоровича Шевченка

В березневі Шевченківські дні ми віддаємо шану українському Пророку, прославляючи його незвичайний талант до поетичного слова. 
Шевченкова мудрість… У чому вона полягає? Де криється таїна Кобзаревого слова? Чого навчають Шевченкові твори? Відповіді на ці питання мали змогу отримати старшокласники Богданської ЗОШ побувавши на літературній годині: «Доля жінки в творчості Тараса Григоровича Шевченка»
І того дня твори Кобзаря знову оживали з уст учасників заходу, її ведучих. Організаторами пізнавальної години були працівники бібліотеки спільно з працівниками сільського будинку культури. 
Затамувавши подих присутні слухали виступи ведучих: завідуючої бібліотеки Марії Леспух, та бібліотекаря Тетяни Вечернюк. Вони розповідали не лише про Шевченка як борця, а й  ніжного й вразливого душею, чистого серцем. У творчому доробку Шевченка і раннього, і зрілого темі жіночих  страждань присвячений  не один вірш. 
Під час заходу активні читачі бібліотеки, та учасники гуртка "Художнє слово" декламували вірші про жінку, матір-берегиню, де долі кріпачок переплітаються з долею неньки-України - балада Лілея, Наймичка, маленькій Мар`яні, Русалка, на соломі діти та ін. 
Із захопленням учні перегдядали уривок із п`єси «Назар Стодоля» яку майстерно розіграли учасники драматичного колективу сільського будинку культури.
Заглибитись в духовну спадщину письменника, відчути його невмирущі слова та актуальність творчості і в наші дні, також допомогла й книжкова виставка «Тарас Григорович Шевченко - великий народний поет і художник». Організована працівниками бібліотеки. Життєвий і творчий шлях кобзаря, творча спадщина митця, презентація картин не залишили байдужими школярів.
Захід показав, що палкі слова Великого Кобзаря звучать і сьогодні свіжо та велично, закликаючи сучасників любити свій край, свою рідну Батьківщину.


Немає коментарів:

Дописати коментар