середу, 15 березня 2017 р.

78 - весна від проголошення незалежності Карпатської України

 Минає 78-весна, відколи Сойм проголосов у м.Хуст Карпатську Україну незалежною державою (15 березня 1939р.) Карпатська Україна як держава проіснувала недовго, проте заявила світові про волелюбність українського народу, залишила свій слід в історії. 
З метою виховання у учнів патріотизму, поваги до героїчних сторінок минулого нашого народу, шанобливого ставлення до карпатських січовиків 15 березня була проведена шкільна лінійка.


З вступним словом виступив учитель історії Микола Брана, який розповів присутнім про події тих років та наголосив, що це не просто свято, це вшанування пам’яті тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність нашого народу. 
Невмирущу пам’ять всіх, хто загинув у боротьбі за створення своєї незалежної держави присутні вшанували хвилиною мовчання.
Також, завідуючою бібліотеки Марією Леспух було ознайомлено  дітей з літературою представленою на книжковій виставці до 78-ї річниці проголошення незалежності  Карпатської України, та про людей, що активно впливали на перебіг подій. До неї також приєдналася завідуюча шкільної бібліотеки Діана Андращук.
На закінчення багато з учнів виявили бажання стати читачами бібліотеки.








Немає коментарів:

Дописати коментар