пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

Літературний вечір до Міжнародного дня рідної мови: пізнавально і розважально

21 лютого наша країна разом з усім світом відзначає
Міжнаро́дний день рі́дної мо́ви.
Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця. А надто сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави. Не залишилась осторонь цього великого свята й наша книгозбірня, яка свято шанує цей день. 
Прагнучи виховувати у молодого покоління любов до своєї Батьківщини та рідної мови, працівники Богданської бібліотеки разом з художнім керівником СБК завітали до учнів 11 класу.

Зав.бібліотекою Марія Леспух разом з художнім керівником Марією Ретізник  розповіли про тяжку долю нашої співучої мови, її роль та важливість у сучасному суспільстві.
Марія Миколаївна запросила всіх переглянути книжкову виставку «До мови доторкнемось серцем», познайомила з книгами про розвиток мови і літератури. 
Про створення мови, про її багатство, красу, мелодійність, яку визнав світ, декламували вірші, розказували гуморески найактивніші читачі бібліотеки, та учасники драм.гуртка СБК, а саме: Бендак Ганна, Клименко Дмитро, Романюк Ганна, та Харбака Андрій. Серед гостей свята були присутні й учителі школи.

Цьогорічне святкування доповнило й інтелектуально-розважальне шоу "Хто зверху". Спершу учнів поділили на команди, хлопців та дівчат, запропонувавши показати свою вправність, та дати відповідь на одвічне питання "Хто розумніший, дівчата чи хлопці?" 

Як підкреслила ведуча шоу Тетяна Вечернюк, українська мова визнана світом однією з наймилозвучніших. І, звичайно, з особливою витонченістю та красою лунає вона у українських піснях. Отож, перший із 5 конкурсів, які були на шляху до перемоги мав назву «Відгадай мелодію». За 90с учасники повинні були показати пісню, яку вони почули через навушники. З чим учні справились на відмінно, проте більш швидші були дівчата.
Якщо відгадати пісню не було тяжкою справою, то от розібратися з конкурсом  «Літери» вже було важче. Конкурс "Хто я?"змусив гравців згадати найзнаніші українські постаті, та народні казки. Про те, більш за все нашим учням сподобалось завдання, де потрібно було обмінятися ролями. А закінчилось змагання дуже дружньо та яскраво, всі згадали дитинство, перекидаючись самальотиками. Чуть згодом з перемогою всі вітали наших мужніх, інтелектуальних хлопців. Всі учасники були дуже активними, та показали цікавий двобій ерудованості, логіки, та інтелекту. 
Ми сподіваємося, що після сьогоднішнього заходу в душах присутніх на ньому, залишилася не одна краплина любові до своєї мови та розуміння того, що мова - це скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава.



Немає коментарів:

Дописати коментар