понеділок, 20 лютого 2017 р.

Жителі Богдана схилили голову перед подіями три річної давності

Минуло три роки з дня загибелі перших Героїв Майдану. Вони увічнені у поетичних рядках, у назвах вулиць, пам’ятниках. Завдяки їхній самопожертві Україна змогла зберегти свій вибір. Це – вільна, демократична, національно свідома держава. Саме тому кожного року ми згадуємо про їхній життєвий шлях, їхні діяння, їхню звитягу. І цей рік не є винятком. 19 лютого біля обеліска Слави села Богдан зібралися всі небайдужі, для того, щоб у глибокій скорботі схилити голови перед світлою пам’яттю Героїв Небесної Сотні, які віддали життя за гідне майбутнє України.

Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому.
Після служби Божої, Священник отець Володимир відправив панахиду за душі полеглих Героїв Небесної Сотні. Всі присутні помолились за упокій душ, та за здоров`я воїнів, які в даний час перебувають в зоні АТО. 
Ведуча Тетяна Вечернюк відтворила в пам’яті учасників заходу ті болючі дні в житті нашої країни та її народу. У скорботній тиші завмерло все село.

Зачепив за живе кожну присутню душу, вірш Людмили Лєгостаєвої «Балади про дві душі» емоційно продекламованим Вікторією Кудрич. Хвилюючим були й виступи учасників
художнього гуртка СБК. Діти вклали у  рядки усю свою душу. Адже читаючи вірші, вони знову і знову пригадували трагічні сторінки нашої історії. Слухачі були дуже розчулені: ці жахливі події не могли залишити нікого байдужим.
Вони згасли, як зорі… а світло запалених свічок, як частинки вічного, були даниною тим, хто навічно пішов від нас. Хвилиною мовчання вшановано всіх, хто загинув і гине за вільну Україну. Присутні, зі сльозами на учах і з болем у серці слухали пісню-реквієм «Пливе кача», яка є символом прощання з Героями.
До даного заходу бібліотекарями також було підготовлено тематичну виставка

літератури, де кожен мав змогу згадати найтрагічніші дні Революції Гідності, та їх вічно живих героїв.
“Мирні солдати Майдану”, наші “Ангели сьогодення” навіки зайняли свої пости захисту українського народу на Майдані. Небесна сотня на варті. Вони поруч. Поруч з нами. З усім українським народом.

Вічна пам’ять героям!
Слава Україні!








Немає коментарів:

Дописати коментар