середу, 24 лютого 2016 р.

ПРОСВІТНИЦЯ ВОЛІ І БРАТЕРСТВА

                                                
Українська земля породила багатьох письменників і поетів, які не тільки збагатили нашу літературу, але й уславили її серед інших літератур світу. Одна з них — Леся Українка.
Доля не була поблажливою до неї. Захворівши в дитинстві, поетеса змушена була все життя долати тяжку недугу, вести, за її словами, "тридцятилітню війну" з хворобою. Коротким було її життя — лише 42 роки прожила вона. Не судилося їй особистого щастя, палкого взаємного кохання, щастя материнства. Не стала, як мріяла, піаністкою, знівечена хворобою рука не слухалася, але за всі страждання і втрати Леся Українка була обдарована Богом великим поетичним талантом, який вона віддала Україні, своєму народові. Найпершою, найвірнішою і найглибшою любов'ю Лесі Українки була її рідна земля — Україна. 
Леся Українка була справжньою поетичною квіткою нашої прекрасної землі, вона була, є і буде нашою славою, нашою гордістю, одною з найповнозвучніших струн душі українського народу.
Готуючись до відзначення дня народження Лесі Українки - геніальної дочки українського народу, бібліотека підготувала книжкову виставку "ПРОСВІТНИЦЯ ВОЛІ І БРАТЕРСТВА". На виставці представлені прижиттєві видання, поезії, драматичні твори, та переклади видатної поетеси.
Тож, чекаємо вас у приміщенні бібліотеки, щоб ознайомитися, або згадати  біографію , та видатні твори Лесі Українки.
"Ні! Я жива! Я буду вічно жити!
Я в серці маю те, що на вмирає..."

Леся Українка





Немає коментарів:

Дописати коментар