пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

ДЗВЕНИТЬ СТРУМОЧКОМ РІДНА МОВА


Мова — це не просто основний засіб спілкування, а перш за все — невичерпне джерело мудрості, в якому зібрані кращі надбання українського народу. Ми повинні пишатись тим, що з дитинства живемо на такій квітучій землі і називаємо рідною таку красиву мову.

В рамках Міжнародного дня рідної мови, бібліотечні працівники завітали до школи. Де зразу ж, впіймали на собі зацікавлені погляди дітвори, і бажання дізнатись чогось нового. Наша ціль була, розповісти дітям звідки взялась мова, донести важливість української мови, та пробудити в малечі почуття патріотизму і любові до неньки України. Адже кожен хоча маленький, але Українець!

 Наше свято розпочалося з невеличкої дитячої розповіді "Як виникли літери й алфавіт". З цієї розповіді дітки дізналися, як спілкувалися давні племена. І також вирішили відобразити на дошці деякі ієрогліфи. По завершенню чого, ми продовжили наше свято, розповідаючи патріотичні вірші про мову. Ще однією цікавою грою для дітей була, мовознавча інтелект-вікторина «Мово українська, мово солов`їна!». В якій дітки проявили свою активність та знання рідної мови. Команда переможців була нагороджена медаллю "Лицар Української мови".
Також учні мали змогу більш детально ознайомитись з витоками української мови, бравши додому книги з книжкової виставки "До мови доторкнемося серцем", заздалегідь підготовлену працівниками бібліотеки.
І на кінець, учитель української мови процитував слова Вольтера : " Усі найголовніші іноземні мови можна вивчити за шість років, але для вивчення своєї недостатньо цілого життя. "
А й справді, свою мову потрібно збагачувати і вдосконалювати все життя, адже вона невичерпна.













Немає коментарів:

Дописати коментар