четвер, 8 листопада 2018 р.

"Мова наша - серце наше"

Похожее изображение
9 листопада, в Україні відзначається День української писемності та мови. Це свято було встановлено указом Президента України в 1997 році і
 відзначається щорічно на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.
Традиційно, до відзначення дня української писемності та мови, у бібліотеці оформлено книжкову виставку "Наша мова калинова!"
Крім цього, 8-го листопада бібліотечні працівники та художній керівник СБК Марія Ретізник завітали до 7-В класу Богданської ЗОШ. Юні мовознавці прийняли участь у годині української мови "Мова наша - серце наше".
Дізналися про історію писемності, скорботний календар української мови, визначили місце української мови серед інших слов’янських мов, почули щирі слова любові і вдячності до неї.
Також, бібліотекарі провели з дітьми турнір "Лицар української мови". Діти з задоволенням приймали участь у конкурсах та іграх: відгадували мовні загадки, брали участь в міні конкурсі на кращу вимову скоромовок, розказували, малювали народні прислів’я та приказки. 
Чуть згодом з перемогою всі вітали наших мужніх, інтелектуальних хлопців. Учасники були дуже активними, та показали цікавий двобій ерудованості, логіки та інтелекту, за що отримали невеличкі призи (медальки) від бібліотеки.
Підводячи підсумок, можна сказати, що юні богданці люблять Україну, люблять свою мову, добре  знають історію її виникнення та творчість українських письменників.
За що, щиро дякуємо вчителю української мови та літератури Гав`юк Мар'яні Миколаївні, що навчає діток бути справжніми патріотами своєї держави і спілкуватися завжди українською.
Ми сподіваємося, що після сьогоднішнього заходу в душах присутніх, додалося ще більше любові до своєї мови та розуміння того, що мова - це скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава.



Немає коментарів:

Дописати коментар