вівторок, 6 листопада 2018 р.

Історія Гуцульщини, як складова частина історії України

Гуцульщина – одне слово, а як багато в ньому героїчного, легендарного, історичного. Здається, невеликий регіон, розташований у мальовничих Карпатах, покритий зеленими лісами, оповитий синіми хмарами, туманами і мряками, виглядає, немов писанка в лоні просторої України. 
Невипадково, один із французьких мандрівників в середині ХІХ ст. говорив, що немає в Європі більш привабливого своєю природою і людскою красою краю, з неповторними традиціями народного мистецтва, як Гуцульська земля над Черемошем, Прутом і Тисою.
Вивчаючи історію Гуцульщини, потрібно завжди пам`ятати про те, що гуцульський край є складовою і невід`ємною частиною нашої держави. Якщо перегорнути сторінки  літопису історії, то можна побачити, як вона любовно розділяла свою долю з матір’ю-Україною в нелегкі часи неволі і поневірянь.
З нагоди річниці створення Західно-Української Народної Республіки на теренах Галичини та 100-річчя утворення Гуцульської Народної Республіки працівники Богданської сільської бібліотеки пропонують переглянути книжкову виставку-спогад „Історія Гуцульщини, як складова частина історії України”



На книжковій виставці користувач зможе прочитати книги про життя закарпатських гуцулів та події Гуцульської республіки – державного утворення, що існувало з листопада 1918 по червень 1919 року на Закарпатті.  А також, представлена література шляхів становлення ЗУНР, про тих патріотів, котрі словом і зброєю намагалися відродити незалежну Українську Державу. Адже, роль цього державного утворення надзвичайно велика в історичному просуванні українського народу шляхом національної свободи і незалежності.
Усіх краян запрошуємо до бібліотеки детальніше ознайомитися із виставкою-спогадом „Історія Гуцульщини, як складова частина історії України".
Також, пропонуємо Вам до перегляду тематичні ролики:


                      ЗУНР.Коротка історія Західноукраїнської Народної Республіки



Гуцульська Републіка


Немає коментарів:

Дописати коментар