понеділок, 23 січня 2017 р.

Одна Єдина Соборна Україна!!!

                       Велична і свята, моя ти Україно,
                      Лише тобі карать нас і судить
                      Нам берегти тебе, Соборну і єдину
                      І нам твою історію творить!

«Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього»,– говорить народна мудрість. І це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим.
Саме тому, ми повинні знати свою історію, своє минуле. А історія наша вмита кров’ю і сльозами. 22 січня Україна відзначає знаменну дату в історії становлення української державності – День Соборності України.

З цієї нагоди в селі Богдан відбулися урочистості до Дня Соборності України. Підготовлені працівниками сільського будинку культури, та бібліотеки.
Вшанувати пам'ять героїв та борців, які намагались зробити нашу державу вільною, незалежною та самостійною, котрі прагнули до цілісності та неподільності українських земель, тієї неділі 22 січня прийшло чимало людей. До обеліска Слави покласти квіти й взяти участь у заході прийшли й представники влади. 
Захід розпочався патріотичним віршем та  Державним Гімном України.
Історичну мандрівку по сторінкам свята Соборності провів учитель Богданської ЗОШ Гайналь Олександр Федорович. Пригадавши присутнім історію та провівши паралелі із сучасністю закликав всіх вшанувати хвилиною мовчання загиблих під час Революції Гідності, Антитерористичної операції, а також тих, хто долучився до становлення єдиної суверенної та незалежної України. В його виступі прозвучали й слова вдячності всім тим, хто боровся за цілісність держави і продовжує боронити її кордони на сході України.
Вірші про нашу незалежну соборну Україну  з гордістю, урочисто прочитали Мирон Білінкевич, та дітки: Цапельцевер Ангелінка, та Беркела Марія.
Ведуча Тетяна Вечернюк, бібліотекар сільської бібіліотеки під час заходу, закликала всіх до єдності та порозуміння у суспільстві. Адже нині, як ніколи, ми повинні гуртуватися для перемоги над ворогом, здобуття миру та берегти світлу пам’ять про незліченні жертви, принесені українськими Героями задля вільної України.
Цей захід поглибив знання громади про історію виникнення свята Соборності України, викликав патріотичні почуття та повагу до рідної країни.

Ми дуже вдячні всім, хто цього дня був з нами. Ми віримо в світле майбутнє України та нашу свободу. І нехай всі знають: немає ніякого поділу на схід і захід. Ми єдині! Україна Єдина! Україна одна!




Немає коментарів:

Дописати коментар