четвер, 10 листопада 2016 р.

Пізнаймо в серці рідне слово

   
Що для нас рідна мова? Це мова нашого дитинства, мова казок і пісень. Рідна мова – це безмежний океан, дорогоцінний скарб кожного.
Традиційно, до Дня української писемності та мови, працівники бібліотеки проводять святкові заходи.
Цього разу бібліотечні працівники, та художній керівник СБК Марія Ретізник завітали до 5-А класу Богданської ЗОШ. Юні мовознавці прийняли участь у годині української мови "Пізнаймо в серці рідне слово". Під час якої учні дізналися про історію свята, про життя Нестора-Літописця та про сучасний стан української мови.


Активні читачі бібліотеки виразно декламували вірші українських поетів.
Пізнавальною для всіх і цікавою стала казка про українську мову Зіновія Квіта.
 Учні приймали участь у мовних конкурсах "Ця мова є набуток всіх віків". Вони разгадували загадки про рідну мову, пригадували прислів’я і приказки, висказування про українську мову видатних людей, підбирали епітети до слів. Змагання було напруженим, проте цікавим. Всі переможці й активні учасники свята отримали невеличкі призи від бібліотеки.
Підводячи підсумок, можна сказати, що юні богданці люблять Україну, люблять свою мову, добре  знають історію її виникнення та творчість українських письменників. 
Також учні мали змогу більш детально ознайомитись з витоками української мови, бравши додому книги з книжкової виставки "До мови доторкнемося серцем".
Говорити українською завжди і повсякчас закликав і вчитель української мови та літератури, Григорик Іван Васильович.
Всі присутні дізналися багато цікавого та оцінили значення рідної мови для українського народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар