неділю, 11 вересня 2016 р.

Вулична акція "Ці книги варті читання"

11 вересня 2016 року. На галявині біля бібліотеки, бібліотечні працівники підготувала своїм
читачам і всім жителям села  – вуличну акцію "Ці книги варті читання"
Головна мета  акції: популяризації читання,
донести до відвідувачів, що книга є незмінним спутником нашого життя.
В затінку зеленого листя, під час спекотного дня бібліотекарі зібрали біля бібліотеки читачів різного віку та різноманітних уподобань, які з цікавістю знайомилися з представленими книгами.


Перехожі мали змогу відпочити, переглядаючи цікаві журнали та газети, дізнатися про нові книги, які є в бібліотеці.
На майданчику з книгами було презентовано сучасну українську літературу для дорослих
і дітей. Великий інтерес у присутніх викликали  детективи, жіночі романи та історичні книги
Всі перехожі та учасники акції із задоволенням спілкувалися на тему книг і читання, також вони розповіли про свої захоплення і уподобання та поділились своїми враженнями від  прочитаних книг.
Під час вуличної акції бібліотечні працівники знайомили жителів села  й з постійною акцією “Подаруй бібліотеці книгу”. Багато перехожих, зацікавившись, пообіцяли поповнити фонд бібліотеки. Перехожим також було запропоновано експрес-опитування "Чи потрібна вам бібліотека" і результат потішив нас, майже всі відповіли - ТАК!
Тим часом дітлахи із захопленням обирали собі книжечки з кошика, знайомлячись з творчістю кращих дитячих письменників, та з цікавими казками, таким чином підвищивши інтерес до читання.
 Для дітей бібліотекарі організували цікаву розважальну програму з іграми, конкурсами, та вікторинами.
Показати свої художні здібності діти змогли під час конкурсу дитячого малюнку "Бібліотека нашої мрії" Малюнки дітей вражали своєю різнобарвністю. Майже кожна дитина в своєму
малюнку виявила бажання мати в бібліотеці комп`ютер, адже вдома далеко не в кожного він є. Надіємося, що з часом бібліотека буде мати змогу задовільнити потреби наших користувачів.
Набравши найбільшу кількість голосів присутніх, переможцями конкурсу стали Щерба Ганна, та Пекарюк Іванна, показавши свої таланти дівчатка отримали невеличкі подарунки.
 Згодом, малеча із задаволенням брала участь у вікторині цікавих запитань з загадками, які спонукали дітей реалізовувати набуті знання, а солодкі смаколики були нагородою за них. Гра показала, що справжні читайлики є серед нас.
Діти весело, з азартом змагалися, розважалися, раділи перемогам та призам. А це створювало піднесену, святкову атмосферу. І на завершення акції відбувся флешмоб "Я люблю свою бібліотеку" .
Любові і уваги до дітей ніколи не буває забагато. Дитинство має бути щасливим. Зігріваймо теплом і ласкою кожне дитяче серце!
Вулична акція  привернула увагу значної кількості дорослих і дітей деякі із них долучилися до числа користувачів книгозбірні. В ході акції читачам бібліотеки було видано близько 20 книг.
У цей день на подвір’ї бібліотеки було багатолюдно, гамірно, весело та надзвичайно цікаво.
Підсумовуючи проведений захід, хочеться з впевненістю сказати, що книга, незважаючи на високі новітні технології, залишатиметься хорошим другом для кожного


Немає коментарів:

Дописати коментар