вівторок, 15 березня 2016 р.

Увага! Нові книги!

До Богданської сільської бібліотеки надійшли нові книги. Наші перші користувачів вже встигли ознайомитись з ними. 
Отож запрошуємо і вас до перегляду!
Приходьте, читайте, насолоджуйтесь прочитаним, адже читання книжок - справа цікава.


Ладижець В. Ой, болить у мене зуб...:Вибрані вірші/ Володимир Ладижець.-Ужгород: Карпати, 2015.-128с.,іл

Вишукані рядки письменника, який з надзвичайним теплом і неповторним гумором писав передусім для малечі, і сьогодні залишаються актуальними, високо мистецькими і такими з дитинства впізнаваними уже для кількох поколінь українських читачів: «Ой болить у мене зуб»












Повх, Л. Як цуценя сніжинки ловило [Текст] : кн. для дівчаток і хлопчиків, їхніх мамусь і татусів, бабусь і дідусів / Л. П. Повх. - Ужгород : Карпати, 2015. - 80 с

«Як цуценя сніжинки ловило» – така назва нового видання, яке складають веселі вірші та серйозні, майже філософські, проте дуже дитячі оповіді про рідний край, життя дітей і світ природи, про різне сприйняття подій людьми.











Олександр Гаврош. Галуна-Лалуна, або Іван Сила на Острові Щастя / О. Гаврош ; ілюстр. І. Ключковської. — Л. : Вид-во Старого Лева, 2007. — 191 с.

Іван Сила, найдужча людина світу, щасливозажив у сімейному колі – з дружиною Мілкою та трьома діточками, неперевершенимишибайголовами. Аж якось одного ранку спокій родинного життя порушує дивний лист– запрошення відсвяткувати на пароплаві «Колумбіна» 10-річний ювілей відостанніх гастролей цирку пані Бухенбах. Усе сімейство Сили вирушає у подорож.На пароплаві збираються чи не всі циркові друзі і виявляється, що ніхто незнає, хто ж надсилав запрошення. А перед ними – безкрає море…Воронина Л. 



Воронина Л. Таємне Товариство Брехунів, або Пастка для синьоморда: Повість / Воронина Леся. — К., 2015. — 135 с.
Що б ви зробили, якби довідались, що на Землю має прибути десант космічних піратів-синьомордів? Мабуть, знизали б плечима й вирішили, що це дурний жарт. Та, виявляється, загроза цілком серйозна, адже синьоморди мають на нашій планеті своїх агентів, котрі вже підготували вторгнення космічних завойовників. І лише Клим Джура та його вірні друзі можуть врятувати людство від страшної катастрофи. Але для цього треба проникнути у підземний саркофаг, розгадати таємницю давніх єгипетських богів і оживити Сонячного Сфінкса.


Прочитавши фантастичну повість Лесі Ворониної “Таємне Товариство Брехунів”, ви дізнаєтесь, чи пощастить нашим героям знешкодити підступних прибульців, провівши небезпечну операцію






Воронина Л. Таємне Товариство Боягузів, або Засіб від переляку № 9: Повість / Леся Воронина. — К. : Знання, 2015. — 126 с. : іл.


Чи доводилось вам потрапляти у дивні й загадкові обставини? Ось ви біжите знайомою вулицею і раптом, провалившись крізь люк, опиняєтесь у секретному штабі Таємного Товариства­ Боягузів. Ваша рідна бабуся виявляється геніальною винахідницею, що створила часоліт, а Землю от-от мають захопити хижі космічні прибульці-синьоморди, які хочуть заразити людей вірусом страху. І порятунок людства залежить тільки від вас!
Головне — зуміти здолати свій страх, і тоді най­потужніша зброя перетвориться на порох, а підступні космічні завойовники стануть безпорадними. Адже кінець-кінцем ви здобудете універсальний






1

Дмитро Коренюк
На дарабі до Європи

Гуморески Дмитра Коренюка – це синтез традицій народного гумору і власного світовідчуття, однак на значно вищому щаблі літературного процесу. Оригінальні за тематикою, з характерними героями, життєво достовірні, втім, позначені складною простотою гумористичної оповіді. Автор вишукує і знаходить смішні історії, вводить героїв в оригінальні комічні ситуації, змушує їх діяти, шукати оригінальний вихід з непростих обставин, змальовує події та персонажів нетипово, часом недоречно, і саме це є основою смішного. 










Пригодницький В. Байки-АТОоманки/Віталій Пригодницький.- К.: Український пріоритет, 2015.-2016с.

Ця книга є логічним продовженням попередньої збірки Віталія Пригодницького, економіста за освітою, "Байки-Майданки" й черговим підтвердженням постулату: "Людство вижило лише тому, що сміялося".  "Байки-АТОманки" написано на злобу дня, але порушуються в них питання вічні на зразок "Бути чи не бути, і якщо бути, то якими?"














  Гайдабура, В. Театр, розвіяний по світу [Текст] : феномен сцени повоєн. укр. діаспори (Німеччина, Австрія, Франція, США, Канада, Австралія) / Валерій Гайдабура. - Київ : Києво-Могилянська акад., 2013. - 323 с.

Автор книжки, член-кореспондент Академії мистецтв України, доктор мистецтвознавства Валерій Михайлович Гайдабура, відомий своїм монографічним дослідженням про сценічне мистецтво в Україні періоду німецько-фашистської окупації (1941-1944), цього разу першим у вітчизняному театрознавстві звернувся до узагальнення багаторічної практики повоєнного театру української діаспори та його тлумачення як невід'ємної частини комплексної історії національного мистецтва ХХ століття.

Феномен сцени української повоєнної діаспори автор досліджує у науково-популярній формі; у методології приваблює звернення до персоналістики та психоаналітичних можливостей епістології.

У книзі зібрано матеріали, документи, персоналії, спогади, листування, а також подано авторські рефлексії.


Бібліотечна орбіта інформаційного суспільства: До 60-річчя заснування Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки / Упр. культури Закарпат. облдержадмін.; ЗОУНБ; Уклад. Н.Панчук; Від. за вип. Л.Григаш.- Ужгород: Вид-во В.Падяка, 2005.- 376 с.: іл.

Довідник містить інформацію та аналітичні матеріали про діяльність бібліотек Закарпаття та України протягом 2000–2005 років. Особливу увагу звернуто на висвітлення ролі бібліотек як загальнодоступних інформаційних та просвітницьких закладів культури, їх внеску в розвиток суспільства доби інформатизації. Вміщено довідковий матеріал про основні напрямки діяльності, інформаційний потенціал та послуги провідних бібліотек системи Міністерства культури і туризму України.
Видання збагачене численними фотографіями, дайджестом про діяльність Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки.
Збірник адресований потенційним користувачам бібліотеки, бібліотечним працівникам, студентам та викладачам факультетів бібліотекознавства та інформаційних ресурсів, культурологам та краєзнавцям, всім, хто цікавиться сучасним станом та проблемами бібліотечної справи. 


Микола Шудря «Яблуко в зерняті»
Видавництво «Український письменник», м.Київ, 2015 р.,

Миколи Архипович Шудря – це зразок того як в одній людині може поєднуватися непересічний талант вченого, письменника і журналіста. Борис Олійник називав свого земляка і однокурсника «…вродженим науковцем, шукачем, безмежно талановитим слідопитом і народознавцем».
Він ‑ філігранний майстер художньої деталі, влучного штриха. Творчій манері Миколи Шудрі притаманні свіжарельєфність характеру, гострозорість, тонке відчуття стилю та форми. Кожен з персонажів, що потрапили під його вправне перо, ніби отримує нове життя – життя в слові.
До книги «Яблуко в зерняті» увійшли найкращі есеї та розвідки М.Шудрі про видатних діячів української історії та культури.

Немає коментарів:

Дописати коментар