пʼятницю, 11 березня 2016 р.

Літературний вечір "Тарасові слова - то правда жива"

Вся українська земля весною святкує величну подію - день народження нашого генія, світоча
української культури Тараса Григоровича Шевченка. Золотими літерами вписано ім’я славетного Кобзаря, великого сина українського народу, в історію вітчизняної та світової літератури. Жоден поет світу не зрівняється з ним у величі любові до свого народу, до України.

11 березня в Богданській сільській бібліотеці відбувся літературний вечір "Тарасові слова - то правда жива". Приурочений  202-ї річниці від дня народження Т.Г.Шевченка.
 У бібліотеку завітали учні 10-тих класів Богданської ЗОШ разом зі своїми вчителями, а також користувачі бібліотеки. Затамувавши подих, наші гості слухали розповідь бібліотекарів про нелегку долю Шевченка, про те, що творчість Тараса Григоровича-геніального поета, мислителя, художника, стала дорогоцінним надбанням світової культури. Працівники
сільського будинку культури, також долучилися до нашого вечора. Художній керівник СБК Марія Ретізник прочитала уривки з віршів "Катерина" та "Тополя", а керівник гуртка художнього слова СБК Мирон Білінкевич продекламував вірш закарпатського письменника Івана Ірлявського "Шевченко". До них також долучилися учениці 7 класу. Кожен з декламаторів намагався не лише виразно розказати віршовані рядки, але й передати присутнім почуття, які у їх душах пробудили Шевченкові твори.
Вечір завершився словами "У наш час полум’яне слово Шевченка нам дуже потрібне. Необхідні його внутрішня сила, правдивість, ідеали добра, рівності, його політичні переконання, краса і мелодійність його поезій, його велике прагнення свободи, любов до свого народу,до своєї Батьківщини, мрії про майбутнє". Його пророчі слова саме сьогодні вселяють в нас віру  та надію у щасливе майбутнє рідної України, тому він більше ніж заслуговує нашої пошани.

Не обійшовся захід і без книжкової виставки - "Тарас Григорович Шевченко - великий народний поет і художник", яка зацікавила присутніх, представленими книгами про життєвий і творчий шлях великого поета.










Немає коментарів:

Дописати коментар