пʼятницю, 4 травня 2018 р.

Пізнавальний день для дошкільнят

Розвиток національної свідомості, збагачення духовної культури дошкільників – одне з головних завдань, яке стоїть сьогодні перед нами.
Тому, з метою вивчення культури свого народу, прищеплення любові до нашої гуцульської землі, пізнання народних традицій та звичаїв, вихователь дошкільного закладу Лутова Ольга Григорівна, помічник вихователя Гав`юк Ольга Миколаївна та завідуюча бібліотеки вирішили організувати екскурсію для діток старшої групи до Музею "Гуцульська хатинка". 
Очі дітей засяяли, щойно вони переступили поріг музею. Своєю старовиною, самобутністю, багатим змістом їх вразили речі старовинного вжитку, одяг наших предків та знаряддя праці. В діток було чимало запитань, на які завідуюча бібліотеки давала відповіді та знайомила їх з музеєм.

Не мало важливо, в їхньому віці є спілкування з книгою, яка допомагає оволодіти певними знаннями, прилучає до культурних надбань і цінностей українського народу, його звичаїв і традицій. 
І хоча сучасних дітей все більше поглинає інтернет та гаджети, ми дорослі повинні ще з дошкільного віку виховувати у дітей любов до книги, бережне ставлення, розвивати художній смак. Саме бібліотека допомагає залучати дітлахів до читання книжок.
З цією метою після екскурсії до музею, дошкільнята завітали на екскурсію та бібліотечний урок "Подорож у країну книг" й до бібліотеки. Дітлахи були вражені  багатим різноманіттям цікавих та яскравих книг. Працівники бібліотеки познайомили дітей з правилами користування та поводження з книгою. Крім того, вони дізналися, що у бібліотеці є чимало дитячих періодичних видань, серед яких: «Барвінок», «Журавлик», «Дзвіночок», «Куля» та ін. 
Учні показали свої знання казок, що свідчить про те, що діти вже багато знають та люблять читати.  Вони залюбки розповідали про свої улюблені книги, які їм читали їхні батьки та вихователі.
 Не менш зацікавили малят каталоги та картотеки, ми намагалися доступною для них формою пояснити їхнє призначення. Цікавим доповненням екскурсії та бібліотечного уроку стала захоплююча вікторина «Відгадай казкового героя» та аукціон загадок.
На згадку про цікаву зустріч у храмі книжок, садочок, зокрема дошкільнята отримали в дарунок від бібліотекарів книжку з казками. Цей день пройшов весело, жваво,а головне пізнавально і сподіваємось що надовго залишиться у пам’яті малечі.
І треба обов`язково пам`ятати, що виховуючи дітей змалку, ми в майбутньому будемо мати розумних українців, які будуть цінувати і любити книги.


Немає коментарів:

Дописати коментар