вівторок, 19 липня 2016 р.

"ВИДРИЧАНСЬКА ВИШИВАНКА"


                        ВИШИВАНКА…
            Не мода це й не дивна забаганка…
            Нелегко нашим недругам збагнуть,
            Чим є для українця «вишиванка»?
            І що у ній за таємнича суть?

            Нитки, неначе мрії кольорові,
            Вплелися в долі біле полотно…
            Вона – це символ віри і любові,
          Що нам Господь вручив колись давно…




17 липня 2016 року  в селі Видричка відбувся РАЙОННИЙ ФЕСТИВАЛЬ ГУЦУЛЬСЬКОЇ ВИШИВКИ "ВИДРИЧАНСЬКА ВИШИВАНКА"  Ця подія – стала незабутнім святом для жителів села та гостей, які бережуть у серцях народні традиції та звичаї.
Вже вкотре в фестивалі беруть участь працівники Богданської бібліотеки.
Приєднавшись до сільського клубу села Видричка, показавши чудові роботи: гуцульські, та українські рушники, вишиванки, серветки та ін., вишиті як працівниками так і читачами бібліотеки.
Милувало око глядачів і вироби з бісеру, та гуцульська композиція з виготовлиними власноруч, молодшими читачами бібліотеки, ляльки - гуцули.
Тут також можна було побачити різновиди вишитих сорочок, як давніх, так і сучасних, картини, ікони, давні подушки, скатертини, та ін. вишито нитками та бісером нашими місцевими трудівницями.
Люди в цей день були піднесені та усміхнені, адже в кожній з їхніх вишиванок закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів. Також в вишиванці можна знайти своє закодоване ім*я. 
Що і допомогли зробити зацікавленим, працівники бібліотеки за допомогою наочно продемонстрованої
Всі експозиції заслуговували уваги. Організатори конкурсу відзначили учасників грамотами, та подяками. 
Додому повернулись не з порожніми руками, і наші користувачі бібліотеки. Зокрема за 1 місце в номінації "Вишиванка ниточками" була нагороджена завідувачка Богданської бібліотеки Леспух Марія Миколаївна, та активний і постійний читач бібліотеки Ференц Ірина Юріївна, за 1 місце у номінації "Вишитий рушник"
 Фестиваль гуцульської вишивки "Видричанська вишиванка" завершився вдало, бібліотекарі зуміли не тільки успішно представити роботи свого села, але й поспілкуватися у професійному колі та придбати нові ідеї для подальшої роботи


Немає коментарів:

Дописати коментар