пʼятницю, 22 квітня 2016 р.

«У звичаях, традиціях народу, ти душу свого краю впізнаєш»

Навряд чи знайдеться місто, історію якого можна було б втиснути у рамки коротенького опису, до цього відноситься й багатства та барвистості сторінок життя Закарпаття, зокрема нашого рідного села Богдан. Але спробувати ніхто не забороняв, що і намагалася зробити Богданська бібліотека, влаштувавши день краєзнавства «У звичаях, традиціях народу, ти душу свого краю впізнаєш»
Символ оберегів завжди повинен бути з нами, переходити у спадок нашим дітям, онукам з піснею на вустах – духмяним запахом паляниці з печі і тихою зорею над батьківською оселею. До глибокої старості в нас якісь сердечні зв’язки з тим гніздом, яке ми любимо, згадуємо, шануємо.
Основною метою Дня стала популяризація краєзнавчої літератури, поглиблення знань з історії та культури рідного села. В читальній  залі  зібралися всі ті,  хто не байдужий до історії  нашої  Батьківщини – відвідувачі бібліотеки та учні школи. Багато яскравих сторінок  є в історії нашої області,  про це присутні дізналися з розповіді бібліотекарів. Зокрема про історію виникнення української вишивки, звичаї Великодня, та багато іншого цікавого.
Згодомо користувачі бібліотеки декламували вірші про рушники, писанки та традиції нашого народу.


Живий інтерес присутніх викликала виставка до Великодня, де зібрані відомості про свято, різновиди зокрема закарпатських писанок, звичаїв, приказок, традиційта та ін. Т в центрі виставки хліб. Хліб – усьому голова, так кажуть в народі.
Також, привернули увагу користувачів краєзнавчий куток, та міні-музей бібліотеки, яким власне й кирувались працівники бібліотеки, у цьому заході.
І на закінчення завідуюча бібліотекою Марія Леспух подякувала учасникам і наголосила, що читання – це велика радість, можливість пізнання світу, потужне джерело національного і патріотичного виховання. І всі ми повинні виховувати у дітей шанобливе ставлення до українських національних обрядів і традицій.
Задоволення отримали всі без виключення, дійшовши  висновку,  що  по – справжньому  щасливою є та людина, яка знає і шанує своє коріння.








Немає коментарів:

Дописати коментар