понеділок, 18 квітня 2016 р.

Наближається світле свято Великодня.


На порозі одне з найбільших християнських свят -ВЕЛИКДЕНЬ. Свято найбільшої радості, відчуття єдності з усім світом.Світле Воскресіння прийнято наповнювати добрими справами, чимало обрядів і традицій в Україні пов’язане з ним, розповісти про які - завдання бібліотек.
Чим і зайнялися працівники бібліотеки ознайомивши дітей з народними традиціями святкування Великодня. Про незмінні атрибути свята, також розповіли про різновиди великодніх яєць та значення візерунків на писанках. Після чого було проведено конкурс малюнків "Великодня писанка". Малеча старанно готуючись до свята створила силу-силенну справжніх шедеврів. Писанки, зачаровували кольорами та орнаментами. Композиції, створені дитячими руками, дивують, викликають захоплення. Навіть важко уявити як журі обирало переможців. Про те, ними стали: РОМАНЮК Ганна, ЯСІНСЬКА Ольга, та Д`ЯЧУК Надія, які після привітань були нагороджені маленькими призами. Виставка всіх робіт експонуватиметься у бібліотеці протягом Пасхальних свят. Також проводились дитячі конкурси, та естафети.


Завершилося свято невеличким солодким частуванням, організованим працівниками бібліотеки як великодній подарунок своїм найактивнішим читачам.
Посиденьки в бібліотеці пройшли у справді святковій, затишній родинній атмосфері. Певно, у цьому і є особливість народознавчих та релігійних свят, які згуртовують, духовно та культурно розвивають юне покоління
Що тут скажеш, поки маленькі українці цікавляться рідними звичаями, традиціями та малюють писанки, доти буде жити і процвітати наша ненька Україна.
















Немає коментарів:

Дописати коментар