середу, 10 січня 2018 р.

Різдвяний вечір колядок в Богдані

9 cічня в Будинку культури села Богдан відбувся вечір колядок. Дорослі і діти прийшли розділити радість новонародженого Ісуса, який обдаровує кожну родину теплом любові і радості. В селі подібний вечір було проведено вже втретє, тому охочих подивитися та взяти участь у виступах було чимало.
Як і минулого року, так і цього, мета різдвяного дійства – зберегти та розвивати українські різдвяні традиції.
Завдяки художньому керівнику СБК  Марії Ретізник, вечір колядок був поставлений по особливому. Були імпровізовані гуцульські газди, які приймали в коляду. До господарської хатини по черзі заходили різні групи колядників, усі святково колядували, бажали миру і злагоди. У великому захваті глядацький зал був від милих і щедрих дитячих виступів. Протягом вечора віртуозною грою на акордеоні кожну колядку супроводжував директор СБК Василь Лехман.
Бібліотека також взяла участь у заході. Тетяна Вечернюк зав. бібліотекою була ведучою вечора та запрошувала всіх бажаючих колядників на сцену, вітаючи з Великим святом. Працівники СБК та бібліотеки не відставали від інших даруючи присутнім радісні коляди.
На сцені, своїми колядками та піснями вінчали та радували присутніх не тільки дітки та й недільна школа, а й дорослі колективи: працівники амбулаторії, садочка, школи, лісництв та ін. За що отримали цінні призи.
Участь в заході могли взяти всі бажаючі, адже богданці колядували цілими вулицями. Та за колядки отримували подарунки. Захід відбувся з ініціативи та підтримки сільської ради.
Сповнені радості колядники поверталися додому і ще довго по селі звучало: «Ой радуйся земле Син Божий народився…»














Немає коментарів:

Дописати коментар