середу, 6 вересня 2017 р.

Фестиваль-ярмарок «Гуцульська бриндзя», або як Богданці святкували

У перші вихідні вересня у Рахові традиційно проходить гастрономічний фестиваль-ярмарок. Це відбувся вже ХVIІ фестиваль «Гуцульська бриндзя»
„Гуцульська бриндза” - це свято, загартоване карпатськими горами та прадавніми автентичними традиціями.
Гостей дійства чекала цікава концертна програма, народні гуляння, смачні страви гуцульської кухні.
Кожне село Рахівщини має своє невелике представництво в якому вітає гостей. Тут можна спробувати їжу, яку традиційно готують в цьому селі і звичайно, вироби з овечого сиру.
Щорічно працівники бібліотеки долучаються до проведення свята прикрашаючи колибу свого села цілковито в автентичному стилі – рушниками, килимами,  гуцульськими стравами.
Майже кожне село намагалося здивувати журі свята та відвідувачів фестивалю чимось цікавим.
Село Богдан відзначилося представленими експонати, та гуцульською хатинкою, яка знайомила відвідувачів з життям та побутом гуцулів. Багатопланово представлена колекція знарядь праці, посуду. Розмаїття та колориту надавали ліжники, верети, а також тайстри, бесаги, гуцульське традиційне вбрання, постоли. 

А всі бажаючі змогли поринути у світ краси та гармонії вишиваного мистецтва, переглядаючи виставку старовинних вишитих рушників, картин фолвідів, та виробів з бісеру. 
Насамкінець підбивши підсумки фестивалю-конкурсу, який проходив у різних номінаціях. Богданська громада отримала 2-ге почесне місце у номінації "Краща садиба".
Увечері на сцені амфітеатру виступили українські зірки, серед яких Руслана та Алла Кудлай. Розваги з піснями й танцями затягнулися до пізньої ночі і вкотре довели, що «Гуцульська бриндзя» є найкращим фестивалем Закарпаття!


Немає коментарів:

Дописати коментар