четвер, 25 серпня 2016 р.

Святкуємо День Незалежності України !

Нам є чим пишатися, що цінувати, вивчати і про що розповідати іншим!

Поглиблюймо свої знання про Україну!

Бережімо свою Україну!


Наприкінці серпня українці щороку відзначають свої головні державні свята – День Прапору України та День Незалежності України.  
Для нас всіх, це особливий дні. Це дні нашого народження як держави. Це дні нашого з вами визнання. Тож святкуючи, шануймо і поважаймо історію нашого роду та гордо усвідомлюймо що ми Українці!
Напередодні Дня Незалежності 23 серпня в Богданському сільському будинку культури відбувся святковий концерт до дня незалежності України. 
На початку свята голова с. Богдан, Мільчевич С.А. тепло привітав жителів села з державним святом. І наголосив, що двадцять п’яту річницю Україна зустрічає у непростий час. Проти нас ведеться війна. Але ми зуміли захистити себе і свою країну. У боях з ворогом ведуть боротьбу і наші земляки, яким окрема подяка і шана.
 Також, хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів, які віддали життя захищаючи незалежність та цілісність нашої держави.
З вітальним словом і молитвою виступив і настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці с.Богдан. отець Володимир.
Святкового настрою всім присутнім додали номери художньої самодіяльності у виконанні працівників культури. Кожна пісня та кожен виступ зі сцени СБК були пронизані патріотизмом та любов’ю до України, тому нікого не залишали байдужими і викликали піднесений настрій та бурхливі оплески.
Під час свята ведучі, бібліотекар Тетяна Вечернюк, та Оксана Дем`ян ознайомлювали присутніх з історією становлення української символіки та Державного Прапора.
Святкування головного свята країни – Дня Незалежності, завжди в полі зору й працівників Богданської бібліотек. Тож, вітаючи із святом своїх читачів, запрошували ознайомитися з книжково-ілюстративною виставкою, присвячену 25-й річниці Незалежності України, представлені книги, на якій, знайомлять із історією України, її державним устроєм та символікою, дають повне уявлення про Україну, як незалежну демократичну державу.  Особливою окрасою цих книг є їхнє ілюстроване оформлення.


Поряд з книгами, за сусіднім столиком лежав кошичок з гостинцями літа: яблуками, сливами, виноградом та ін.
Так протягом дня  відвідувачі мали змогу не лише познайомитись з книгами, буклетами, знайти цікаву інформацією про історію свята, але й куштувати смачненьким.

Привертала увагу відвідувачів і квіткова композиція «Україно мій духм`яний дивосвіт», На якій представлені квіткові символи України:
Калина – символ українського народу.Білий цвіт символізує чистоту почуттів та надію на кращу долю. Червоні грона – символ крапель крові, що пролилася борцями за волю. Зелене листя – пробудження молодого покоління – надії нації;
Соняшник - символ Сонця, праці й достатку, сили і добробуту, крім цього соняшник символізує Батьківщину;
Чорнобривці -  це символ отчого дому, материнської любові;
Гладіолус - символізує вірність , сміливість , щирість , дружбу і відвагу;
З ромашкою асоціюються такі поняття, як  кохання, ніжность та вірность; 
Айстра - символ любові, витонченості, вишуканості, ніжності і романтики;
Троянда - королівський символ, тобто символ верховенства, урочистої краси, особливої й величної вроди; та ін.
Також, композицію прикрашали картини вишитих квітів.
Виставки користувалися попитом відвідувачів, до яких неодноразово підходили, цікавилися та фотографувалися.
Творчо, цікаво і яскраво Богданська громада відсвяткувала Державне свято – День Незалежності України та День Державного Прапора.
Цього дня ми пишалися, що ми - українці.
Але насправді, не треба більшого щастя, аби лише запанував мир у нашій Україні, щоб вона розвивалась, та зміцнювалася.

Немає коментарів:

Дописати коментар