вівторок, 10 травня 2016 р.

День Перемоги, та День Матері

З метою гідного вшанування подвигу Українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів та жертв війни, 8 травня у селі Богдан відбувся святковий концерт до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги. Також, того ж дня, в Україні відзначали День матері, і в зв'язку з цим, друга частина вечора присвячувалась, цьому прекрасному святу.


Розпочалося дійство з панахиди за загиблими воїнами, які віддали життя за Батьківщину у
другій світовій війні. Жителі села Богдан зібралися  біля Обеліска Слави, щоб віддати данину пам’яті тим, хто не повернувся з поля бою, та схилити голови перед єдиним ветераном, який залишився в нашому селі, та вдовам за те, що вони вибороли  для нас мир.
Також на годину пам’яті були запрошенні учасники АТО , які оберігали, та оберігають Україну ціною своєї крові, а іноді й життя.
Отець Володимир звернувся до нашого ветерана зі словом подяки і також закликав до молитви, щоб милосердний Господь послав мир нашій рідній Україну, і зберіг
українських військових, які зараз на сході України ризикують своїм життям, серед яких також багато наших земляків.
Після чого ветеран Йосипчук Микола Юрієвич разом з учасником АТО Головчуком Михайлом поклали квіти до обеліска слави.
По завершенню, ведучі запросили всіх присутніх до СБК, де відбулась урочиста частина, та святковий концерт.







У гарно оформленому фойє на них очікували виставка до дня перемоги, та дня матері організована працівниками бібліотеки. Була представлена книжкова експозиція «Збережемо пам`ять про подвиг». з якої можна було дізнатися про боротьбу нашого народу проти фашизму, та вшанувати пам’ять наших дідів та прадідів. Радувала погляд, виставка "Умілі ручки нашого села", де було представлено чимало робіт наших талановитих дітей. Також, не могло не розвеселити присутніх, привітання матусям від наймолодших читачів бібліотеки, які дітки власноруч писали на долоньках, потім клеїли на плакат.


 











Ветерана, вдовів ветеранів, учасників АТО, зі сцени привітав голова, Мільчевич С. А. Побажавши мирного неба, здоров’я і благополуччя. також в своєму виступі відмітив, що стільки б років не відділяло нас від того довгоочікуваного та незабутнього травня 1945 року, але й сьогодні цей день - це хвилюючий  символ героїзму і безприкладної мужності народу, що відстояв мир на землі. Опісля їх привітали квітами, та подарунками.

Для гостей свята розпочали дійство літературно-музичною композицією, "Прошу в неба" у виконанні нашої юної артистки Кудрич Вікторії, яка передала усю гамму почуттів, що переповнювали душі захисників та їх рідних у ті тяжкі воєнні часи.
Не менш проникливо, душевно, з любов’ю впродовж концерту лунали сердечні вітання ветерану, трудівникам тилу, всім, кого торкнулася війна, від ведучих Вечернюк Тетяни, та Ференц Галини.
Привітати наших героїв своїми виступами поспішили також, ансамбль духових інструментів, Мирон Білінкевич, та учні Богданської ЗОШ. За що їм велика подяка.
Багато теплих слів виступаючими було сказано про матерів, кому й присвячувалася друга частина концерта.
Керівники колективів та їх вихованці потрудились на славу, щоб влаштувати справжнє свято для усіх мам Богдана, подарувати їм свій талант та любов.
Молоді люди неабияк хвилювалися, адже на святковий концерт прийшли їхні найрідніші люди – мами і бабусі. Кожному учаснику хотілося якнайщиріше донести слова подяки і любові за допомогою пісні, вірша, танцю, гри на музичних інструментах.
У залі було досить людно. Добре те, що людей цікавлять такі речі та вони з радістю приходять на такі події.
Вважаю, що такі концерти потрібні нашому селу, а особливо нашому Ветеранові, адже важливо, щоб він знав про те, що його пам'ятають.
Тож, все пройшло на високому рівні та всі залишились задоволеними.







Немає коментарів:

Дописати коментар