вівторок, 5 січня 2016 р.

ПРЕЗЕНТУВАЛИ ВИБРАНІ ТВОРИ СТЕПАНА БАНДЕРИ

     У Богданській сільській бібліотеці 4 січня відбувся тематичний вечір "Ми пам`ятаємо
героїв України", присвячений 107-ій річниці від дня народження Степана Бандери. Незважаючи на холоднечу на дворі і в приміщенні, у читальній залі було людно.
 
 Розповісти про життєвий героїчний шлях лідера національно-визвольного руху України, 30-50-х років ми запросили нашого односельця, історика Петра Петровича Ференца. Він змістовно, захоплююче говорив про особистість Степана Бандери, його колосальний внесок у справу організації визволення України, його життєвий шлях та творчу спадщину.
 
 Бібліотека поповнилась подарунком від Петра Петровича - книгою вибраних творів Степана Бандери "Перспективи Української
Революції". Він також коротко розповів про зміст праць, надрукованих у збірнику, які є великим інтелектуальним доробком з питань митодики організації національно-визвольної боротьби, чи Української революції, як її називав Степан Бандера. Провідник ОУН у власних працях відобразив всі актуальні питання українського суспільного життя як в Україні, так у еміграції. Його націленість на розв`язання головної української проблеми - визволенняУкраїни, пронизують його кожен рядок, кожне слово. І незважаючи на те, що руками агента КГБ передчасно обірвалося життя великого українця, Степан Бандера став символом і системою визволення України. І ця система працює й нині.
 "Його праці - легкі, доступні для читання, актуальні для сьогодення", - підсумував виступаючий.

Немає коментарів:

Дописати коментар