вівторок, 26 червня 2018 р.

ЕКОдень


Людина і суспільство повинні докорінно змінити своє ставлення до природи та її ресурсів. Тому, бібліотека веде  екопросвітницьку роботу серед своїх користувачів. Працівники бібліотеки різними формами і методами бібліотечної роботи пробуджують у читачів розкриття багатогранних цінностей природи, екологічного світогляду. З цією метою 27-го червня бібліотека провела свій день в стилі ЕКО.
Як потрібно ставитись до природи? Як саме берегти природу? Про це ми говорили під час бесіди "Бути ЕКО - це цікаво". 
Як відомо екологічне виховання діток відбуватиметься більш ефективно за умови застосування у цьому процесі казки. Ми читали такі казки: "Як Хмаринка була в пустелі" (казка про місце, де немає води), "Історія однієї Краплі (сумна казка про воду), "Сила Дощу та Дружби" (казка про цілющій силі води), "Історія Маленького Жабеняти" (добра казка про кругообіг води в природі), "Хіба озеро - звалище?" (сучасна казка про Рибака і Рибку)

Деякі з них розбирали у дійових особах, після кожної виписували для себе певні висновки, адже дані казки порушують цілу низку важливих проблем, передовсім екологічних.
Із задоволенням переглянули: "відеоролик для дітей про шкідливість сміття", "За чисту планету! Про сміття", "Казка про сміття", екологічний мультфільм "Хлопчик та Земля".
Сподобалася діткам ЕКОвправа "Малі дії - значні наслідки" - це корисна та ефективна вправа. В ігровій формі дітки починали усвідомлювати до чого можуть призвести з першого погляду не значні вчинки. 
Досить цікава виявилася онлайн ігра «Сортування сміття та відходів», яка полягає в сортуванні сміття і самих різних відходів за певними фракціям. З одного боку багато різного сміття, а з іншого боку різні контейнери, в які потрібно викидати це сміття. Гра вчить, як правильно сортувати сміття.
Замальовки на екологічну тему теж припали до душі відвідувачам заходу, вони змогли проявити свою креативність на малюнках, також, взяти собі на згадку про захід. Проте, це не все. Радує, що дітки з відповідальністю підійшли до даної теми та дійшли висновку, що саме від них залежить безпечність і надійність життя на Землі, тому пообіцяли піклуватися про природу. На завершення бібліотекарі підготували медальки-нагадування "Буду я природі другом", що теж сподобалося дітворі.
Цей захід був настільки змістовним та цікавим, що навіть найбільші непосиди слухали не відволікаючись. Шкода, що фотографії заходу не зможуть передати всієї атмосфери зустрічі.
Тож, бережімо нашу природу, нашу Землю, збагачуймо її не тільки для себе, а й для прийдешніх поколінь.






Немає коментарів:

Дописати коментар