середу, 9 травня 2018 р.

День Перемоги: ми пам'ятаємо, ми гордимося, ми дякуємо!


Минають роки, відлітають у вічність, але є дати непідвладні часу. Битва з фашизмом – далека історія для більшості сучасників. Та живою і невмирущою є пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояв мир, свободу і незалежність Батьківщини, врятував світ від фашистської навали. Святий обов’язок – донести до нащадків історичну правду про війну та її героїв, їх подвиги, радощі перемог та біль втрати бойових друзів, зробити все для того, щоби ніколи не перервався зв’язок поколінь.
Так, 8-го травня на День пам`яті та примирення для жителів села в сільському будинку культури с.Богдан відбувся святковий концерт присвячений Дню Перемоги над фашизмом у Другій Світовій війні.


Відзначимо, що концерт пройшов на найвищому рівні, виступили безліч талановитих особистостей – як дитячих так і дорослих, звучали пісні воєнних років та чимало віршів. Одним із таких, став зворушливий вірш Людмили Лєгостаєвої "Сповідь невідомого солдата…" від ведучої заходу - завідуючої бібліотеки. В продовж свята лунало й чимало сердечних вітань вдовам ветеранів, та теперішнім захисникам. 

Цікавим для глядачів був вперше в с.Богдан показовий виступ по Бразильському Джиу-Джитсу під керівництвом тренера спортивного клубу "Прайм", нашого односельця Валерія Бурмістрова.
Він особисто проводить тренування для дітків від 4 років та з дорослими! Заняття з джиу-джитсу допомагають дітям, дорослим розвивати розумові та фізичні здібності, загартовувати характер, формувати внутрішній стержень: людина вчиться відстоювати свої інтереси, стояти за себе, бути собою в скрутній ситуації.
У фойє СБК бажаючі мали змогу переглянути виставку світлин "Село моє, для мене ти єдине" , де зібрані історичні факти про життя богданців та красу села. Цікаві для переглядаючих були теки накопичувачі “Село Богдан на сторінках преси”,"Про людей хороших наших земляків" та ін.
Вшанувати бойовий подвиг, самовідданість наших односельчан, які перебували та беребувають у зоні АТО односельчани мали змогу біля стенду "Село Богдан пишається та гордиться Героями села - учасниками бойових дій (АТО)". Також бібліотека зауважила на зборі книжок для учасників АТО.
Актуальною була й представлена книжкова експозиція «Збережемо пам`ять про подвиг». Книги, альбоми, газетно-журнальні статті, представлені на експозиції, допомогли більше дізнатися про боротьбу нашого народу проти фашизму та вшанувати пам’ять наших дідів та прадідів.

Картинки по запросу ми памятаємо вас ветерани 2 світоіоїМи у вічному боргу перед ветеранами за їхню обірвану війною юність, за  невичерпну силу духу, за прояви незбагненної мужності, свідому самопожертву заради життя на землі.
Ми щиросердно дякуємо ветеранам Великої Вітчизняної війни за стійкість, за мужність, пишаємось їх подвигами.
Зокрема, хочеться подякувати нашому ветеранові, який нажаль єдиний залишився в нашому селі - це Йосипчук Микола Юрієвич.
До лав Радянської Армії його, дев`ятнадцятирічного юнака, в числі інших односельців та мешканців Рахівщини мобілізували восени 1944-го. Нелегкими стежинками Другої світової стрілок Микола Йосипчук пройшов у складі 235-го та 83-го стрілецького полків. Фронтові дороги ветерана пролягли через Словаччину та Польщу. Скрізь військові дії завдавали руйнівних наслідків. Війна нікого не жаліла. Горіли танки і люди, палали будинки і земля. Чимало бойових побратимів, односельців поклало життя на вівтар Перемоги над нациськими окупантами. Серед них - двоюрідні братиЮрій і Василь. Його ж від сметрі врятував ангел-охоронець. Але важке поранення в ногу, яке отримав у березні 45-го і лікувався у гопіталі, зробило єфрейтора Йосипчука інвалідом на усе життя.
Миколі Юрійовичу довелося пережити страшні події, витримати жорсткі випробування воєнних років і часи відновлення Батьківщини. Мудрі люди кажуть, що та нація, яка не пам’ятає минулого, не має майбутнього. Ми пам’ятаємо подвиг ветерана. Він дав нам життя з мирним небом над головою. Ви для нас — приклад героїзму та відданості. Бажаємо вам довгих років, та нехай ваші оселі повняться щастям та затишком!!

Немає коментарів:

Дописати коментар