четвер, 17 травня 2018 р.

Акція "З вишиванкою в серці"


Працівники культури підтримали Всеукраїнське свято - День вишиванки, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції і об'єднати українців навколо спільного символу - вишиванки. 
Цього дня все село замайорило різнобарвними візерунками української вишивки. А ми розпочали акцію "З вишиванкою в серці". На жаль за погодніх умов, акція не була проведена на подвір`ї сільської ради, а у приміщення сільської ради. 
В акції взяли участь не лише читачі бібліотеки, учасники художньої самодіяльноті, а й учні школи, вчителі та працівники сільської ради. 
Ведучі ознайомили присутніх з історією вишивки, її магічною силою, оберегом для людини та запросили всіх охочих до декламування віршів. Охочих читати вірші виявилося чимало, пізніше співали українські пісні та водили хороводи.
Подібні проведені акції мають завдання надзвичайної ваги – виховання патріота – громадянина своєї Батьківщини, культурну, освічену людину, яка гідно представлятиме свою державу у всесвітній спільноті. Адже, як відомо патріотизму не можна навчити, його треба виховувати з раннього дитинства.

Чудове свято вишиванки на довго запам`ятають дорослі та малі, адже всі разом відсвяткували його із задоволенням. Лунали пісні, кружляли таночки, чарували своїм вбранням учасники свята. Багато хто, особливо дітки залюбки долучилися й до акції "Фото у вишиванці"

Також, хочемо висловити подяку сільській раді за частування!
І дякуємо всім хто завітав до нас на свято. До нових таких же приємних зустрічей!












Немає коментарів:

Дописати коментар