понеділок, 17 липня 2017 р.

Мандруй разом з нами! (Відкриття виставки-подорожі «Мрій! Читай! Мандруй!»)

    Побачити світ - мрія кожної людини. Скільки всього нового і прекрасного таїть у собі наша планета. Скільки в світі країн - стільки і незвіданих далей, доріг та відкриттів. Когось вабить неторкана людиною природа, а хтось хоче побувати в галасливому мегаполісі з  хмарочосами й мільйонами людей, комусь хочеться відкрити таємниці багатовікових замків та палаців, а хтось мріє про тепле сонце на морському узбережжі.
        Часто дорослі не дозволяють собі мріяти – прагнуть бути серйозними, прагматичними, не відриватися від землі. Проте, мрія необхідна для щасливого життя, так само як віра, любов, дружба і посмішка. 
      Протягом усього життя ми звертаємося до книги. Батьки з малечку читали нам казки, віршики. З дитячих років книга допомагає нам дізнатися про себе й пізнати світ, який навколо нас. Часто трапляється, що вчасно прочитана книга підказує людині вибір життєвого шляху, професії. Книга допомагає в навчанні та самовихованні, збагачує знання, народжує мрії і вчить, як їх здійснити.
      Саме зараз з 17 липня для всіх користувачів бібліотеки, мешканців та гостів села Богдан є чудова нагода посеред літніх клопотів зупинитися згадати про свої мрії і можливо наважитися на таку довгоочікувану подорож. Богданська сільська бібліотека взяла участь у  новій мобільній книжковій виставці 2017 р. в межах проекту Молодіжної секції УБА «Display – кросинг». Зважаючи на те, що 2017р. проголошено Міжнародним роком сталого розвитку туризму. Цьогорічна виставка, яка подорожує всією Україною, має назву «Мрій! Читай! Мандруй!».
       У кожному регіоні України є свої цікаві місця, історичні пам'ятки, музеї, заповідники, які хотілося б відвідати не тільки самому, але й показати друзям та знайомим. Тому один із розділів має назву "Рідний край у бібліотечних туристичних маршрутах".  Рахівщина, Гуцульщина, зокрема село Богдан є тим місце, яке після відвідин неодмінно за­ко­ха­єшся у кар­пат­ський край, каз­ко­вий ко­ло­рит Гу­цуль­щи­ни з її ди­во­виж­ним ду­хом гір­ської при­ро­ди і за­гад­ко­вим на­ро­дом, йо­го та­єм­ни­чим ду­шев­ним сві­том та ві­ко­віч­ним до­сві­дом да­ле­ких пред­ків. Виставка в  цьому допоможе й розповість про край не виходячи з приміщення бібліотеки.
        2-ий розділ "Бібліотечні мандри з героями книг" - це пізнавальна виставка яка не просто допоможе пережити пригоди разом з героями, але і перенесе в уяві в дивовижні місця нашої планети. Виставка неодмінно надихне Вас на реальні подорожі.
         Величезне  розмаїття пригод і спогадів вмістив у себе 3-ій розділ "Спогади та враження". Тут і пригодницькі повісті, і путівники найвідоміших цікавих місць з усієї України, і листівки,  і справжній Віденський підсвічник, і Європейське люстерко, і віяло з жарких країн, і старовинний туристичний фотоапарат та багато цікавого.

        Відкиньте на годинку свої справи і завітайте до нас, ми запрошуємо всіх користувачів бібліотеки, любителів туризму, цікавих подорожей до нашої книгозбірні, відвідати виставку «Мрій! Читай! Мандруй!»

        Цікавого багато поряд, треба просто вміти подорожувати. Вперед!
        І не забувайти мріяти, адже мрії, як стверджують герої численних книг, збуваються!

























Немає коментарів:

Дописати коментар