четвер, 18 травня 2017 р.

Відзначили свято Вишиванки


Вишиванка в Україні завжди відігравала велику роль. Це наш національний оберіг. Це ідентичність України. Вона ніколи не була простою одежиною.  Сьогодні вишиванки одягати стало модно, стильно, це прояв гордості, патріотизму та ознака  національної приналежності. Щороку у третій четвер травня проходить Всесвітній день вишиванки.
Усі бажаючі долучитися до свята одягають вишиванку та йдуть у ній на роботу, чи в школу, чи в садочок. Ось і в нашу бібліотеку в цей день завітали відвідувачі у вишиванках.

Також, цього дня до Дня вишиванки у  бібліотеці відбулося засідання клубу за інтересами "З народної криниці". Учасники клубу мали змогу послухати та взяти участь у годині спілкування «Вишиванка – символ Батьківщини, дзеркало народної душі». Бібліотекарі розповідали дітям про традиції та значення української сорочки. Вони в свою чергу ділились розповідями про свої родинні реліквії та про сучасні  вишиванки. Говорять, що у вишиванці прихований генетичний код українського народу. Слухаючирозповідь , діти мали змогу переконатися в цього, бібліотекарі підготували для них вишиті сорочки різних часів і кожен мав змогу порівнюючи провести власне дослідження. Також в вишиванці можна знайти своє закодоване ім*я. Що і допомогли зробити зацікавленим, працівники бібліотеки за допомогою наочно продемонстрованої абетки та її тлумачення. На завершення першої частини свята діти щиро і зворушливо прочитали вірші про українську вишиванку.
Тема вишивання цікавить багатьох молодих людей, особливо - дівчаток,  які прагнуть долучитися до витоків народного мистецтва і власноруч створити красиву річ. Тому діти із задоволенням вже не вперше освоювали мистецтво вишивки хрестиком.
Весна - чудова пора року, коли природа прокидається від зимового сну, все навкруги зеленіє та розквітає. А як же гарно посидіти під яскравим сонечком та плести віночок із яскравих жовтих квіточок кульбабки, чим і зайнялися на останок  учасники клубу. Ми плели віночки із кульбаби, співали, розповідали різні історії. Час пролетів непомітно, весело і цікаво. 

Яскраво  і різнокольорово пройшов День вишиванки в нашій бібліотеці.
Тож одягаймо, друзі, вишиванки, щоб українців побачив світ!





















Немає коментарів:

Дописати коментар