пʼятницю, 26 травня 2017 р.

Богданські охоронці кордону відзначили своє професійне свято

28 травня, вартові українських кордонів відзначають своє професійне свято – День прикордонника... З цієї нагоди у селі Богдан також вшанували працю захисників рубежу нашої  держави. З року в рік, вже стало гарною традицією, відвідувати наших захисників. Не виключенням стало і цього року. Працівники Богданської сільської бібліотеки з працівниками сільського будинку культури підготували невеличке свято для солдатів.
Особливим цей день є для богданської громади, адже не кожне село,та і місто, може похвалитися тим, що має Прикордонну заставу. Застава с. Богдан - найвисокогірніша ділянка українського кордону. Наші  прикордонники гідно виконують відповідальне завдання з охорони ділянки державного кордону протяжністю 24 кілометри, який проходить тут на висоті не менше 1 500 метрів над рівнем моря. Це вимагає від бійців, високого рівня підготовки, а часом і нестандартних підходів для вирішення питань безпеки. Аби дістатися до місць патрулювання наряд повинен пройти від застави не один десяток кілометрів. У горах же вони за будь-якої погоди й удень, і вночі.
Більш ніж привітний прийом, а також безпосередня, щира доброзичливість військових надихали артистів на повну віддачу всіх своїх творчих сил. Концерт-привітання відбувся на прикордонній заставі на передодні свята. Продемонструвавши захисникам кордону творчі номери та побажавши миру, злагоди та спокою. Щирі, теплі слова на адресу вартових рубежів нашої держави впродовж свята лунали від ведучих - зав. бібліотекою Марії Леспух, та бібліотекаря Тетяни Вечернюк. До слів, які були почуті на адресу вартових рубежів нашої держави, приєдналися і користувачі бібліотеки. 
Продекламувавши вірші, про Україну, та зокрема про важливу, та не легку службу прикордонників. Сміх продовжує життя , тому атмосфера гумору та сміху вирувала цілий захід, завдяки керівнику гуртка "Культура мови та спілкування" РБДЮТ Мирону Білінкевичу, та художньому керівникові СБК Марії Ретізник чій артистизм та харизматичність одразу ж підкорили серця глядачів. 
І яке свято без пісень та музики — це те, що додає духу, мужності, надії і віри, наповнює серця прекрасним. Пісенне вітання прозвучало від Вікторії Кудрич лауреата І ступеня Всеукраїнського конкурсу-фестивалю "Гуцульська родина-2017" в номінації естрадний вокал, та лауреата ІI ступеня Всеукраїнського конкурсу-фестивалю "Гуцульська родина-2017" в номінації художнє слово,  поезія. Кожну пісню зустрічали бурхливими оплесками. Гості прикордонної застави були дуже вражені: ці суворі хлопці з автоматами люблять пісню не менше за них самих! 
В свою чергу, завідувачка філією Марія Леспух звернула увагу присутніх, на книжкову виставку "Сьогодні книга - завтра доля". На виставці експонувалися видання сучасних українських письменників, які нещодавно надійшли до бібліотеки.  Солдати були приємно вражені побаченим і пообіцяли, що у звільненні будуть з користю проводити своє дозвілля у бібліотеці. 
Також, не залишились хлопці і без подарунка, бібліотекарі та працівники СБК підготували невеличкий подарунок прикордонникам - книги, якими солдати зможуть поповнити свою бібліотеку.
Наостанок зробили світлину на згадку, про такий чудовий день
Протягом двох годин працівники культури дарували чудові виступи та заряджали позитивом своїх захисників. Ті в знак вдячності дякували гучними оплесками. Концерт пройшов в дивно теплій і дружній атмосфері. 
Ми переконані, що, збільшуючи славу прикордонників, вартові рубежів України і надалі залишатимуться взірцем професіоналізму, чесності, високої культури і самовідданості у відстоюванні інтересів українського народу, захисті батьківської землі.









Немає коментарів:

Дописати коментар