пʼятницю, 30 листопада 2018 р.

«Хто попереджений – той захищений»

 Вроздріб – літери звичні, а разом,
 В людських долях лишаючи слід,                         
Творять слово, приречене часом
У смертельному вироку – СНІД


1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом, який було започатковано ще в 1988 році. 
Головна мета - звернути увагу суспільства на цю проблему, яка не втрачає свою актуальність і гостроту вже понад 30 років! Для України - це питання особливо актуальне. Адже, Україна - це  друга країна за величиною епідемія ВІЛ-інфекції серед країн Східної Європи та Центральної Азії. 

ВІЛ -  проблема кожного, наше завдання — звернути увагу хоч би маленької частини населення на "Чуму XХІ століття" - так називають 
СНІД – страшну хворобу, ліки від якої не знайдено і сьогодні. Адже однією з  причин такої сумної статистики є непроінформованість населення, а ми повинні це виправити!
«Хто попереджений – той захищений» - під таким гаслом в рамках Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, завідуюча бібліотеки разом з учителем Богданської ЗОШ Мар`яною Миколаївною Гав`юк провели зі старшокласниками урок потрібної інформації.
"Чума ХХI століття. ВІЛ/СНІД: сьогодні варто знати більше" - так називається виставка-інформація у бібліотеці. На ній представлено книги, які містять інформацію про властивості цього вірусу, про ВІЛ-інфекції та шляхи поширення хвороби, про лікування і профілактику СНІДу, стан захворюваності на ВІЛ/СНІД в Україні і заходи проти епідемії.
Також, крім інформаційної хвилинки була проведена акція-флешмоб «Майбутнє без СНІДу». У ході якої за допомогою маленьких червоних кульок школярі створили велику стрічку, що стала символом надії на майбутнє без СНІДу.
Всі учасники вікторини мали можливість отримати червону стрічку в знак солідарності із Віл-позитивними та хворими на СНІД людьми. Таких стрічок-символів толерантного відношення до ВІЛ-інфікованих було багато тож, кожен перехожий отримував собі червону стрічку.
Світ, у якому ми зараз живемо, сповнений багатьма проблемами - вживання алкоголю і наркотиків та ін. Важливо навчитись не тільки самостійно приймати рішення, але й усвідомлювати відповідальність за своє життя.
Кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД. І зробити все можливе, щоб зберегти себе і своїх рідних та близьких від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім'ю.
Здоровий спосіб життя, чистота у взаєминах - найкращі методи профілактики СНІДу.

Огляд книжкової витавки "Чума ХХI століття. ВІЛ/СНІД: сьогодні варто знати більше"











Немає коментарів:

Дописати коментар