четвер, 8 березня 2018 р.

Шевченкове слово в віках не старіє ...

                           images/shevchenko/003.jpg
Отче наш, Тарасе всемогучий,
Що створив нас генієм своїм,
На моїй землі, як правда, сущий,
Б’ющий у неправду, наче грім.
Дмитро Павличко
В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті, і з великою любов’ю та повагою передає із покоління в покоління. Як для нас, так і для всього світу, Шевченко – це Україна, а Україна – передусім це Шевченко. Він – вершина нашого родового дерева.
Заглибитись в духовну спадщину письменника, відчути його невмирущі слова та актуальність творчості і в наші дні допомогає книжкова виставка «Тарас Григорович Шевченко - великий народний поет і художник». Організована працівниками бібліотеки. Життєвий і творчий шлях кобзаря, творча спадщина митця, презентація картин не залишили байдужими відвідувачів. 
Шановні користувачі!
До 204-ї річниці від Дня Народження Тараса Шевченка
 Пропонуємо Вам віртуальну книжкову виставку присвячену Кобзареві. У виставці використана література з фонду, зокрема книжкової виставки яка розміщена у бібліотеці.
Отож, читайте і перечитуйте Шевченкове слово, вивчайте його творчість, станьте гідними його заповідей і мрій!

Шевченко Т. Г. Повне зібрання творів: У 12 т. 

     Це видання становить повне зібрання творів Тараса Шевченка і містить усю відому сьогодні його літературну спадщину: поетичні, драматичні та прозові твори; щоденник, автобіографію, статті, археологічні нотатки, записи народної творчості; листи (включаючи колективні, підписані Шевченком), ділові папери. До видання входять також творчі заготовки та підготовчі матеріали до нездійснених літературних творів Шевченка.






Шевченко, Т. Кобзар 

Дане видання присвячене 150-річчю виходу в світ цієї перлини української літератури світового значення. Воно містить саме ті твори, що складали першу книжку 1840 року. Збережено первісну верстку, формат сторінок. Ілюстрації - з художнього доробку автора. Друкується в сучасному правописі з унікального примірника "Кобзаря" 1840 р., що зберігається в науковій бібліотеці ім. М. Горького Ленінградського державного університету.








Зайцев П. Життя Тараса Шевченка 
Талановита монографія видатного шевченкознавця Павла Зайцева своєчасно  не дійшла до свого основного читача. Внаслідок драматичного перебігу історичних подій в Україні ця, єдина у своєму роді, правдива біографія Тараса Шевченка була неприйнятною для цензурних приписів різної, часом протилежної орієнтації.
Книга розкриває і утверджує перед читачем  новий, нетрадиційний образ Шевченка й водночас повертає із забуття добре ім'я її автора.

Картинки по запросу шевченко щоденник


Шевченко Тарас - Щоденник
"Щоденник" Тараса Шевченка - це його особливий автопортрет на тлі очікуваного вітру волі. Автопортрет, виписаний чуттями, емоціями, болями, розчаруваннями на вершині свого земного етапу. з тяжкої каторги в очікувану свободу, якої так і не судилося дождатися.. Сподіваємось, вдумливе прочитання цього імпровізованого, але неймовірно щирого і правдивого твору Тараса дасть можливість сучасникам глибше пізнати істинно велику душу нашого пророка.




Картинки по запросу тарас шевченко кобзар



Шевченко Т. Г. Кобзар 
Ця збірка відкрила нову епоху в історії української літератури. Жоден український поет до цього не дав таких чудових творів як ті, з яких складався «Кобзар», ніхто не збуджував і таких думок, і таких настроїв. Мелодійне поетичне слово, близькість до фольклору, палка любов до батьківщини, чиста народна мова – основні риси шевченкової поезії – яскраво проявилися у цій книзі.











Тарас Шевченко ‒ дітям 
Книга в цікавій і доступній формі знайомить дітей з життям і творчістю генія українського народу ‒ поета, художника Т. Г. Шевченка. Видання ілюстроване малюнками Т. Шевченка.
Картинки по запросу тарас шевченко повісті












Шевченко Тарас

Повісті. Художник. Близнюки. Прогулянка із задоволенням та не без моралі

Твори Шевченка, написані російською мовою, але пережиті і відчуті, висловлені на рівні серця своєю рідною, українською мовою. При перекладі з російської на українську вражаєшся цим дивним феноменом Людського мислення: наче з кривого дзеркала отримуєш раптом правдиве дзеркальне відображення.







Вірші Тараса Шевченка не втрачають своєї актуальності. Саме тому сучасні музиканти активно записують пісні, створені на основі поезії Кобзаря.
Пропонуємо Вам до перегляду 6 відомих віршів Шевченка, покладених на музику.

Юлія Качула x Міха Невідомський - Гоголю (сл. Тарас Шевченко)


Микола Осадчий – Заповіт


Хочу Ще – Тополя


Оксана Муха – Зоре моя вечірняя


Фома та гурт Мандри – Думи Мої (офіційне відео)


Оксана Муха – Якби З Ким Сісти Хліба З’їсти







Немає коментарів:

Дописати коментар