середу, 12 квітня 2017 р.

Форум "Бібіотека в тренді": Молодим бібліотекарям було цікаво!

6-7 квітня у Києві  відбувся ІІ Форум молодих бібліотекарів Української бібліотечної асоціації «Бібліотека в тренді», ініціатором та організатором якого виступила Молодіжна секція УБА. У заході взяли участь молоді бібліотечні фахівці України, іноземні колеги-бібліотекарі з Польщі, Румунії, Словенії, Хорватії та всі, хто цікавиться культурними новаціями у національному та світовому контексті. Закарпаття на форумі мала честь представлялати я - бібліотекар Боданської сільської бібліотеки Вечернюк Тетяна.




Кожний молодий бібліотекар в Україні має можливість об’єднатися зі своїми колегами, аби спільно робити життя в професії цікавим, змістовним та корисним для себе і для інших. Можливості для такого об’єднання та професійного розвитку створює Українська бібліотечна асоціація. Одним з таких заходів став Форум молодих бібліотекарів. Мета якого є зустріч молодих фахівців бібліотечної справи з різних країн для обговорення діяльності сучасних інноваційних бібліотек. Це була чудова можливість відкрити для себе нові можливості в професії, обмінятись ідеями та результатами бібліотечних ініціатив, зустрітися з молодими бібліотекарями України та налагодити нові партнерські зв’язки. 

Місцем зустрічі в перший день Форуму став студентський простір Belka у Науково-технічній бібліотеці КПІ ім. Ігоря Сікорського, а наступного дня молодих бібліотекарів приймав творчий простір KMArt Space.
На Форумі були розглянуті питання компетенції сучасного бібліотекаря в постінформаційному суспільстві, ролі бібліотек у процесі формування в суспільстві культури академічної доброчесності, реалізації бібліотечних проектів тощо. Гості з Європи поділилися досвідом роботи публічних бібліотек Польщі, Румунії, Словенії, Хорватії. Виступи закордонних колег плавно перейшли у панельну дискусію «Європейські бібліотечні тренди», під час якої всі могли задати найрізноманітніші питання, які їх цікавили.Досвідом реалізації сучасних практик у діяльності бібліотек ділилися й українські молоді спеціалісти.
Також у програму форуму були включені представники львівського видавництва „Ірбіс комікси", керівник відділу розвитку компанії „Антиплагіат" - українського розробника програмного забезпечення, член Правління ГО „Вікімедіа Україна", науковий співробітник Державного інституту сімейної та молодіжної політики, координатор програми „Молодіжний працівник",  координатор проекту „Розвиток мережі молодіжних центрів в Україні". Загалом учасників Форуму вчили, як швидко й ефективно перейти від партнерства з організацією до спільного проекту тощо.


В рамках заходу окрім дозвілля запропонованого організаторами, його учасники мали екскурсію територією Київського політехнічного інституту, та мали змогу відвідати Амереканську бібліотеку у Києві, яка приємно вразила своїми можливостями - 3принтер, сучасним приміщенням.
 І на завершення голова Молодіжної секції вручила форумцям сертифікати, та закликала всю бібліотечну молодь бути активними у своєму професійному житті!.Також молоді представники бібліотечної професії взяли участь у плануванні діяльності Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації на 2017 рік.
Форум молодих бібліотекарів був насичений подіями, емоціями, адже ми не тільки дізналися про успіхи та досягнення колег, здобули нові знання та поділилися досвідом, але й налагодили нові контакти, що, можливо, стануть в нагоді в професійному зростанні. Форум, як і всі заходи Молодіжної секції УБА надихають на дію, отож давайте разом просувати бібліотеки, щоб вони залишались в тренді! Все в наших з вами руках..

Більше фото з форуму 2017

Немає коментарів:

Дописати коментар