неділю, 29 травня 2016 р.

Зелені берети на варті свята

Двадцять восьмого травня – свято сміливих, відважних людей, які захищають Батьківщину на кордоні, – День прикордонника. Ці хлопці найперші зустрічають будь-яку загрозу державі. На їхніх плечах величезна відповідальність за цілісність країни. Прикордонники це – справжні чоловіки, які за суворими обличчями приховують щирі і відкриті серця. А головне – вони у будь-яких ситуаціях лишаються міцнішими за метал.

Особливим цей день є для богданської громади, адже не кожне село,та і місто, може похвалитися тим, що має Прикордонну заставу. Застава с. Богдан - найвисокогірніша ділянка українського кордону. Наші  прикордонники гідно виконують відповідальне завдання з охорони ділянки державного кордону протяжністю 24 кілометри, який проходить тут на висоті не менше 1 500 метрів над рівнем моря. Це вимагає від бійців, високого рівня підготовки, а часом і нестандартних підходів для вирішення питань безпеки. Аби дістатися до місць патрулювання наряд повинен пройти від застави не один десяток кілометрів. У горах же вони за будь-якої погоди й удень, і вночі. І хто як не вони заслуговують, нашу пошану,  та подяку, за наш з вами спокій?!

З року в рік, вже стало гарною традицією, відвідувати наших захисників. Радувати їх вітаннями, та невеличкими святковими концертами. Не виключенням стало і цього року.
Працівники Богданської бібліотеки навідалися до наших солдатів, висловивши безмежну вдячність від усього села, за службу, мир і спокій, а також за те, що вони є гарним прикладом для наших дітей. До щирих та теплих слів, які були почуті на адресу вартових рубежів нашої держави, приєдналися і учні Богданської школи. Продекламувавши вірші, про Україну, та зокрема про важливу, та нелегку службу прикордонників. Адже Служба у прикордонних військах - це почесний обов`язок, який довіряють далеко не кожному солдату.


Сміх продовжує життя , тому атмосфера гумору та сміху вирувала цілий захід, завдяки
керівнику гуртка "Культура мови та спілкування" РБДЮТ Мирону Білінкевичу, та художньому керівникові СБК Марії Ретізник.
І яке свято без пісень та музики — це те, що додає духу, мужності, надії і віри, наповнює серця прекрасним. Пісенне вітання прозвучало від Василь Ціглера, викладача Рахівської ДМШ.
В свою чергу, завідувачка філією Марія Леспух звернула увагу присутніх, на книжкову виставку "Сьогодні книга - завтра доля". На виставці експонувалися видання сучасних українських письменників, які нещодавно надійшли до нашої бібліотеки. Романи, події з яких є нажаль трагічною реальністю. В книгах описується життя людей зі сходу, які й не думали, що будуть вимушені тікати з власних домівок від безперервних обстрілів. Також було представлено декілька світлин  литовської художниці Беати Куркуль. Жінка зображує на картинах подвиги захисників кордону.
По завершенню чого, бібліотекарі та читачі бібліотеки підготували невеличкий подарунок прикордонникам - книги, якими солдати зможуть поповнити свою бібліотеку.
Усі присутні гості висловили щирі слова вдячності військовослужбовцям  та всім, хто допомагає охороняти терени нашої держави, адже бути прикордонником – це почесна справа!
Отож, ми ще раз хочемо побажати вам завжди мати високий бойовий дух, міцне здоров’я і надійне домашнє вогнище! Із святом вас, дорогі прикордонники! Успіхів і миру вам і вашим родинам!
Хай береже вас Бог!






Немає коментарів:

Дописати коментар