пʼятницю, 18 березня 2016 р.

Година спілкування "Народні символи України»

                                                                                         Біля  тину  - калина. Біля ставу – верба .
                                                                                         Це  - моя Україна ! Земля  рідна моя. 

Для кожної людини є на землі щось найголовніше, найдорожче, найсвятіше, щось таке, до чого вона ставиться з особливою шанобливістю. Для нас це Україна. Але інколи ми забуваємо про ті безмежні степи під синім небом, зелені гай над чистими річками, пахощі квітучих садів, спів соловейка під золотими зорями і величний спокій замріяних могил. І пригадати все це нам допоможе тільки те, що справді залишило слід у нашому серці – це народні символи.
Кожен народ має свої звичаї, що формувалися протягом багатьох століть. Це ті прикмети, за якими його розпізнають не тільки в наш час, а й в історичному минулому. Народні звичаї та символи - це святі обереги українського народу. Людина має завжди пам'ятати, звідки вона родом, де її коріння, глибоко знати історію свого народу, його мову, звичаї, обряди, обереги.


 Про це та багато іншого дізналися учні 5-Б класу Богданської ЗОШ, на годині спілкування "Народні символи України". Наша мета була: розкрити нашу країну для діток по - новому. Щоб підняти їм патріотичний дух, щоб навчити їх любити свою країну, берегти її, цінувати і багато про неї знати.
Дітки ознайомились з легендами, казками, поезіями, загадками, прислів´ями та приказками про калину, дізнались, як застосовують цю рослину в народній медицині. Учасники клубу за інтересами "З народної криниці" теж приєдналися до бібліотечних працівників. Вони зачитали вірші про калину. розповіли історію їх виникнення та використання.
Також присутні не тільки побачили і почули багато цікавого, а  ще й відгадували загадки, відповідали на запитання і брали участь у Вікторині «Чи знаєш ти свій край?» Де показали глибокі знання з даної теми, та отримали відзнаки.
Такі заходи дуже корисні і потрібні для дітей, нашого молодого покоління, для їхнього патріотичного виховання, для збереження українських традицій та історичної пам’яті минулого України.
Отож, бережіть, шануйте, любіть обереги, символи, вивчайте традиції свого народу, адже ми — українці, пишаймося цим!









Немає коментарів:

Дописати коментар