пʼятницю, 27 жовтня 2017 р.

Бібліотечний урок "Бібліотека – острів фантазії і творчості"

 Осінь - це пора екскурсій у бібліотеку для нових читачів. Так, у бібліотеці 27 жовтня була проведена екскурсія та бібліотечний урок для учнів 1-го класу, деякі з них вперше прийшли у бібліотеку. 
   Бібліотекар Марія Миколаївна Леспух провела  екскурсію поличками бібліотечних надбань. Розповідала малечі про книги - великі і малі, проводили уроки правильного відношення до книги, познайомила з дитячими тека-накопичувачами, та залюбки розповіла діткам, правила користування бібліотекою, та як до неї записатися.
Діти жваво цікавилися книгами та журналами, слухали розповіді бібліотекаря. Крім того, вони дізналися, що у бібліотеці є чимало дитячих періодичних видань, серед яких: «Барвінок», «Журавлик», «Дзвіночок», «Куля» та ін. 
Не могло не зацікавити наших  маленьких відвідувачів екскурсія міні-музеєм бібліотеки. З великим захопленням дітки знайомилися з народними ремеслами, речами домашнього вжитку, та старовинним одягом гуцулів.
Дітки із задоволенням відгадували загадки-ілюстрації, з якої казки та в яких казках зустрічається певний персонаж. Учні показали свої знання казок, що свідчить про те, що діти вже багато знають та люблять читати.  Вони залюбки розповідали про свої улюблені книги, які їм читали їхні батьки, вчителі та які вони читають самостійно.
На згадку про цікаву зустріч у храмі книжок, бібліотекарі подарували діткам казочки. Натомість отримавши щирі дитячі посмішки, та світлини на згадку.
Також, бібліотекарі подарували своїм відвідувачам невелику добірочку нових дитячих книг під назвою "Книжковий свіжачок". На завершення екскурсії всі бажаючі стали користувачами бібліотеки.
Бібліотечний урок пройшов весело та жваво і сподіваємось що надовго залишиться у пам’яті малечі.
І треба обов`язково пам`ятати, що виховуючи дітей змалку, ми в майбутньому будемо мати розумних українців, які будуть цінувати і любити книги.













Немає коментарів:

Дописати коментар